Drammentravets Dameklubb leder

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  28.11.2012
Artikkelbilde

Drammentravets Dameklubb har tatt en klar ledelse i vervekonkurransen i forbindelse med salg av folkehestandeler. Så langt har de vervet 107 andeler. Gauldal Travsportlag ligger på andreplass med 53 andeler.

- Vi ble nummer tre i fjor. I år sikter vi høyere, sier Heidi Brandt, som er sekretær i den driftige dameklubben.

- Hva har dere gjort for å verve så mange?
- Jeg føler vi har vært veldig flinke på Facebook. I tillegg er alle medlemmene våre flinke til å prate om Folkehesten. Vi føler det er mye lettere å selge andeler i år enn i fjor. Jan Martin Bjerring, som skal trene Folkehesten i Buskerud, er også en populær mann. Det er lett å selge inn mr. Bjerring. Det som er veldig hyggelig, er at mange har blitt «hektet» på trav. Min mor har blitt skikkelig ivrig, etter at hun ble med på Samsaia i forrige sesong. En andel i Folkehesten er også en fin julegave. På min arbeidsplass vanker det en andel i Folkehesten til alle ansatte. Jeg oppfordrer alle andre firmaer til å gjøre det samme. Vi kommer til å gjøre en stor innsats under V75 kjøringen på Drammen lørdag 8. desember. Da skal det selges, sier Heidi Brandt.

I fjor var det Bodø Travlag som stakk av med seieren. I år har de åpnet forsiktig med 17 vervede andeler.
- Jeg vet ikke hva det kommer av. Vi har gjort det samme i år som i fjor. Sammen med de andre travlagene i nord må vi brette opp armene. Folkehesten er et veldig bra prosjekt, som vi må stå sammen om, sier Marion Klette, leder av Bodø Travlag.

De fem beste:
1. Drammentravets Dameklubb – 107 andeler
2. Gauldal Travsportslag – 53 andeler
3. Drammen og Opland Travselskap – 43 andeler
4. Asker og Bærum Travklubb – 31 andeler
5. Modum Travselskap – 29 andeler

Hvert travlag/samarbeidende organisasjon mottar 28 kroner i «grasrotandel» for hver andel i Folkehesten, som selges og som er merket med («Vervet av») lagets navn. I tillegg vanker det en ekstra pengepremie på de 5 lagene som verver flest andeler på henholdsvis 7000, 6000, 5000, 4000 og 3000 kroner.