89 eiere av Thai Holiday

Skrevet av Richard Ekhaugen,  16.11.2012
Artikkelbilde
Etter Folkehesten-auksjonen er det nå 89 eiere av Thai Holiday. Foto: Hesteguiden.com.

Onsdag 14.november var en gledens dag for andelseierne som hadde gått sammen for å kjøpe tilbake Thai Holiday under Folkehesten-auksjonen på Bjerke. 3-årshoppa eies nå av 89 personer.

Interessen for Hoppekriterie-toeren Thai Holiday var formidabel da andelseierne fikk spørsmål om de ønsket å være med og eie henne videre etter Folkehesten-auksjonen. Lommeboka ble etter hvert så stor at forhåpningene om et gjenkjøp ble født. Da klubba gikk ned på 190 000 kroner, gikk samtidig drømmen i oppfyllelse for de som har rukket å bli glade i hesten sin. Prosjektleder for Folkehesten, Kim Are Sveen, forteller.

- Rant inn
- Det var lenge spennende om vi i det hele tatt skulle ha nok penger til å kunne være med å by på henne. For å få inn mest mulig penger, tilbød vi også de som hadde tegnet seg i de andre hestene (men hvor vi ikke fikk inn nok penger til å kunne by) om å flytte innskuddet til Thai Holiday. Dette tilbudet var det mange som responderte på, og  den siste uka før auksjonen «rant det inn» med kjøpetilbud, noe som til slutt gjorde at vi altså fikk tilslaget på henne på vegne av andelseierne, forklarer Sveen.

Ulike eierandeler
Fra å være 1 000 andelseiere med like stor eierandel, er nå eierkonstellasjonen en del endret for gjengen bak Thai Holiday.
- Siden det har vært ulike priser på de ulike andelslagene (2500,-/3500,- og 5000,-) har vi måttet dele den innbetalte summen fra den enkelte på 500,- for å kunne beregne hvor stor del av Thai Holiday de ulike eier. Har man betalt inn 5000,- tilsvarer det 10 andeler, 3500 tilsvarer 7 andeler, 2500 tilsvarer 5 andeler og så videre, tydeliggjør Sveen.

Dermed er det nå www.hesteeiere.no som overtar adminstrasjonen av andelslaget i det kommende året.