Travfolk vil trene galopphester

Skrevet av Erik Håkonsen,  15.03.2012
Artikkelbilde
Vil Per Dave holtung oppleve suksess på Øvrevoll?

Flere travtrenere skal på amatørtrenerkurs på Øvrevoll Galoppbane i helga. En av dem er Per Dave Holtung.
- Jeg ropte inn to galopphester under klasseløpsauksjonen i fjor høst. De vil jeg trene selv og da må jeg på kurs for å få lisens, sier Per Dave Holtung.

- Vi som holder på som travtrenere er jo generelt veldig interessert i hest. Jeg har lenge hatt lyst til å trene en galopphest. Når mine eiere ville kjøpe galopphester og satse på meg, sa jeg selvfølgelig ikke nei. Nå har jeg to galopphester i trening og den ene av dem har kommet langt. Jeg tror han kan gjøre det bra i år som to-åring. For å få godkjent lisens må jeg ta amatørtrenerkurset. I følge Espen A. Schem vil jeg med min bakgrunn få en P2 lisens etter kurset. Da får jeg lov til å melde hester jeg har i trening for andre, sier Per Dave Holtung.

- Hvordan er det å trene en galopphest, kontra en traver.

- Den største forskjellen jeg har opplevd er gemyttet på hestene. Den ene var det ikke lett å temme. Jeg måtte faktisk ha hjelp fra en rutinert hestekar fra Øvrevoll. Jeg prøvde også å temme dem for vogn, men det måtte jeg gi opp. Nå er imidlertid begge veldig snille og greie. Jeg har dem på leietom flere dager i uka, pluss at stalljenta rir på dem. Den ene har vært skadet, men nå begynner det å ordne seg. Den andre har fått mye trening og alt har gått etter planen. Det skal bli meget spennende å se hva de kan utrette på Øvrevoll, sier Per Dave Holtung.

Disse skal gå amatørtrenerkurs på Øvrevoll i helga:
Mette Hanssen
Hilde Strand
Per Dave Holtung
Steinar Holm
Hege Larsen
Espen Schem
Caroline Sommerfelt
Anette Isaksen
Charlotte Fidje
Ellen Leganger Johansen
Tor Wiggo Ellefsen
Charlotte Myren Tuverud
Linds Sagbråten
Elisabeth Rud