Touched By An Angel satt fast i prøveløpet

Skrevet av Erik Håkonsen,  20.03.2012
Artikkelbilde

Touched By An Angel ble sittende fast i prøveløpet på Leangen med krefter igjen på lager. Farten var så lav at hun ikke klarte kravet.

- Mandag fikk vi oppleve travsporten slik den kan være. Den er en blanding av hensyn til hesten og hensyn til våre ønsker og drømmer. I og med at dette prøveløpet var et av de første møtene Angel har hatt med banen/konkurranse-momentet, så kan det ikke understrekes nok hvor viktig det er at disse første møtene med hennes fremtidige jobb , blir positive. Negative opplevelser vil for evig plante seg ...i Angels tanker, og den skikkelige fighterviljen vil bli mye vanskeligere å få frem. Så derfor skulle hun få et løp i rygg på andre hester, og når tempoet ble for sakte, og vi lå inne i feltet med hest på alle sider, da var det bare å håpe at de andre hadde krefter til å kjøre fort nok. Det hadde de ikke, og Angel gikk over mål med masse krefter spart (meget positivt, og nettopp det som underbygger en positiv opplevelse for henne), og fikk et blidt møte med en arena der hun senere skal fighte mange ganger. Tiden ble 1.25,7, som ikke var fort nok. Hun måtte travet 1.25 eller bedre, sier Frode Husbyn.

Ville gjort det samme igjen
-
 Det vil IKKE kunne forsvares at hun skulle rygge seg løs på siste borte, for så å gå på i sporene på en bane som IKKE hadde en fint underlag for henne. Banen ble skikkelig subbete, noe som absolutt IKKE passer hennes løpestil og fysikk. Hun er som en danser, og drar stor fordel av en tørr, fin bane, i likhet med de fleste små hester. Så jeg ber alle om å tenke seg litt om. Hva er det vi vil ha. En hest som vant prøveløpet (ingen premie der), og som fikk et litt ublidt møte med sin kommende prestasjons-arena, og som er litt utafor dagen derpå med dertil svak matlyst. Eller, vil vi ha en Angel som synes dette er helt OK, som alltids kan gå prøveløp neste mandag igjen, og som (dette skjedde faktisk), når hun kommer hjem, slenger seg i matfatet og føler seg GREAT. Angel tok møtet med banen på beste måte. Det er ikke hennes feil at baneunderlaget ble dårlig, og at de hestene hun lå bak ikke greide å holde et tempo som var høyt nok. Hun har veldig godt av denne rutinen, og jeg hadde gjort det samme valget om igjen om løpet gikk på nytt i kveld. Det var ikke følelsene våre som var ute i prøveløpet, men det eneste individet som skal ut på løpsarenaen og prestere for OSS senere i år. Vi må ta vare på henne så godt som mulig, og dette var et fint eksempel på nettopp dette. Nytt prøveløp kommende mandag med en Angel som er ennå mere rutinert, og som IKKE er like engstelig for å entre løps-arenaen, sier en optimistisk Frode Husbyn.

Frode Husbyn var fornøyd med Touched By An Angel i prøveløpet