Tom Erik Solberg til tusen

Skrevet av Erik Håkonsen,  08.03.2012
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg tok sin seier nummer tusen i dag.

Tom Erik Solberg vant i dag sin seier nummer tusen på Bjerke Travbane. Han jubilerte ved å vinne med favoritten Lonely Story i V5-4 under lunsjtravet.
- Jeg er veldig stolt, sier Tom Erik Solberg.

36-åringen tok sin aller første seier i 1996. Det var på Bergen Travpark med Lennox Firefox. Det var en overraskelse i spillet og gav 39,4 i odds. I 2007 slo Tom Erik Solberg virkelig igjennom som kusk. Det året vant han 89 løp og kjørte inn 3,8 millioner kroner til sine kunder. Siden har Tom Erik Solberg tilhørt kusketoppen i Norge. Både i 2010 og 2011 vant han over 170 løp og kjørte inn over 11 millioner kroner.

- Jeg er veldig stolt og glad over det jeg har prestert både som trener og kusk. En hest jeg spesielt vil trekke frem er Gyldne Tider. Hun trente jeg selv fram til å vinne Hoppederby og Lars Laumbs løp. Jeg har vunnet klassiske løp både i Norge og Sverige. Det er veldig stort og det er disse seirene jeg setter aller høyest, mimrer Tom Erik Solberg mens han spyler av seg møkka etter endt økt i løpsbanen.

Drakta måtte spyles etter dagens løp.

- Hvilken seier har overrasket deg mest?

- Jeg har vunnet med flere hester som har overrasket stort. Seieren med Deadline Ford i Kronprins Haakons Pokalløp i 2003 kom veldig overraskende. Frode Hamre var stor favoritt til å vinne med Hot Chili Pepper. Han ville gitt 11 kroner igjen for en tier i spillet. Han galopperte seg bort, mens Deadline Ford og jeg passerte mål som vinnere, sier Tom Erik Solberg.

- Hvis jeg klarer å holde samme tempoet som i dag, vil det ikke ta så mange årene til jeg vinner de neste tusen seirene. Klarer jeg 170 seirer i året, vil det ta ca. seks år til neste jubileum, smiler Tom Erik Solberg.