Super Einar tok eierne med storm!

Skrevet av Erik Håkonsen,  11.03.2012
Artikkelbilde
Super Einar travet skikkelig fort på oppløpet

Super Einar gjorde et mektig inntrykk under Folkehesten Jarlsberg sitt kickoff i dag søndag. Geir Flåten kjørte et hurtigarbeide med hesten. Siste tusen travet han etter 1.18, mens de siste 500 meterne gikk i underkant av 1.16.
- Det kan bli start på Bjerke den 24. mars, sa en strålende opplagt Geir Flåten.

- Jeg har veldig lyst til å starte Super Einar i DNTs Unghestserie på Jarlsberg den 13. april. I det løpet gjelder ikke fortrinnsregelen. Derfor må jeg starte en gang tidligere med Super Einar for å samle poeng for å være med på hjemmebane. Hvis alt går etter planen regner jeg med at det blir start på Bjerke om snaue to uker. Super Einar har trent fint i en lengre periode og skal være vel forberedt til debuten. I dag kjørte jeg distansen på 1.23, men det var masse krefter igjen. Det var kun de siste 200 meterne han virkelig fikk strekke på seg. Da gikk det også unna, sier Geir Flåten med et smil om munnen.

Det var mange eiere som hadde tatt turen til Jarlsberg for å se sin øyensten, Super Einar, i nærmere øyesyn. Det var mange som hadde tatt med hele familien til Jarlsberg i det flotte vårværet. Etter Super Einar sitt flotte hurtigarbeide og intervjue med Geir Flåten var det klart for pølser og brus. Eierne storkoste seg i det flotte været.

Det var lange køer ved pølseboden.

Opplegg for hele familien
Jarlsberg Travbane satset på aktiviteter for hele familien. Det var både ponniridning og kjøring for barna. Alle som ville fikk være med på en tur. Stallbesøk hos Super Einar var også svært populært. Blant de fremmøtte eierne ble det trukket ut ni personer som fikk være med å kjøre dobbeltsulky. Lars Anvar Kolle, Vidar Hop og Jan Morten Hansen stilte opp som hjelpekusker. De som ble trukket ut storkoste seg i sulkyen. Alle var enige om at det var fantastisk moro.

De som fikk være med på dobbeltsulky-løp strålte som ei sol.


Ponnikjøring for barna var svært populært.

Flåten imponerte!
Til slutt var det hesteskokasting både for store og små. Geir Flåten gikk tidlig ut og sa at seieren var i boks lenge før konkurransen startet. Han hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til finalen. Han var sistemann ut og følte virkelig presset. Han skuffet ikke og tok en lett seier til stor jubel.
- Kurt Hella ringte meg tidligere i dag og vi avtalte at jeg skulle være litt storkjeftet i dag. Sannheten er at jeg aldri har kastet hestesko tidligere. Derfor var det skikkelig moro å stikke av med seieren. Vi får håpe Super Einar gjør det like bra på travbanen, sa en svært blid Geir Flåten.

Hesteskoen er kastet......


Så glad ble Geir Flåten etter seieren i hesteskokastingen.