Strømsgodset ble hesteeiere

Skrevet av Erik Håkonsen,  01.03.2012
Artikkelbilde
Thomas André Ødegaard og Alexander Ass med beviset på at de er hesteeiere.

A-laget til Strømsgodset fikk i går 11 andeler i Folkehesten Drammen. Det var det lokale travlaget, Drammen og Opland Travselskap, som ga bort denne spennende gaven.

- Dette blir kjempespennende. Vi har også bestemt oss for at pengene Folkehesten springer inn, skal gå inn i botkassa. Det vil si at pengene vil gå til sosiale aktiviteter for hele laget. Nå krysser vi fingrene for at Samsaia, som Folkehesten Drammen heter, blir skikkelig god. Hun blir trent av suksesstrener Trond Anderssen. Hun skal derfor være i de beste hender.  Vi er veldig takknemlige for gaven og vi blir nok å finne på Drammen Travbane ved flere anledninger i år, sier Alexander Aas, som er lagkaptein for Strømsgodset.

Keepertrener Thomas André Ødegaard synes det er veldig spennende med trav.
- Jeg prøver å få med meg de store løpene både i Norge og Sverige. Førstkommende lørdag er det kickoff for Folkehesten Drammen på Drammen Travbane. Hvis jeg får tid, blir jeg å finne ringside. Vi må jo følge opp hesten vår, sier Thomas André Ødegaard.

Gøy med hester
Den av spillerne som ga uttrykk for at de liker hester veldig godt var Mohamed Keita.
- Jeg er ofte på Drammen Travbane og titter på hestene. Jeg spiller ikke så mye, men synes det er spennende med travløp, sier Keita.

- Tommelen opp for Samsaia, sier Mohamed Keita.

Drammen og Opland Travsleskap mente det var naturlig å velge ut A-laget til Strømsgodset, når de skulle gi bort elleve andeler i Folkehesten.
- Det er elleve spillere på hvert lag i en fotballkamp. Derfor var antallet elleve i boks. Vi er både interesserte i trav og fotball. Vi vil gjerne bidra til klubben, og at de skal få innsikt i hva det vil si å være hesteeier. Vi håper at denne gaven vil bidra positivt for begge parter, sier Kim Are Sveen, som er både prosjektleder for Folkehesten og nestleder i travlaget.

Strømsgodset ble hesteeiere. Fra venstre Kim Are Sveen, Thomas André Ødegaard, leder av travlaget Monica Rennehvammen Mo med sin datter Emilie og Alexander Aas.