K.L.M. Prelong imponerte i årsdebuten

Skrevet av Erik Håkonsen,  13.03.2012
Artikkelbilde

Norskfødte og norskeide K.L.M. Prelong imponerte stort i sin årsdebut på Mantorp Travbane i Sverige i går mandag. Jorma Kontio var kusk for anledningen til den Åke Svanstedt trente hoppa.

Jorma Kontio kjørte K.L.M. Prelong til tet mot den første svingen foran Spirit Of The Day. K.L.M. Prelong fikk en trykk ut av den første svingen, men Kontio var ikke interessert i å slippe føringen. Hun var forholdsvis pigg i tet og passerte første tusen etter 1.13,8. I den siste svingen stakk K.L.M. Prelong ifra de andre og vant helenkelt på sterke 1.13,2a. over 2140 meter. Dette var rett og slett en imponerende seier.

Imponerende god
- Jeg må si jeg ble veldig imponert over seieren til K.L.M. Prelong. Hun har vært inne i en tøff treningsperiode og skal ikke være i toppform. Likevel gjør hun en av sine aller beste løp i karrieren, sier en svært fornøyd Arvid Kvalen, som eier hoppa som vant EM for hopper i fjor.
- Med seieren i går beviste hun også at hun er like god fra tet, som hun er med et ryggløp underveis. Det at hun regelrett skulle trave ifra en så god hest som Spirit Of The Day hadde jeg ikke trodd. Det neste store målet blir Stoeliten på Åby den 21. april. Det er den samme dagen som Olympiatravet går av stabelen, sier Arvid Kvalen.

- Når får vi se henne i Norge igjen?

- Det blir neppe noen start i Norge før NM. Årets store mål er å forsvare EM tittelen på Solvalla i midten av august. Det blir ikke lett, men etter denne årsdebuten er det lov å håpe, sier en stolt Arvid Kvalen.
Arvid Arvid Kvalen med premien K.L.M. Prelong fikk etter seieren i EM for hopper i fjor.