Hva nå, Tore Fyrand?

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  30.03.2012
Artikkelbilde
Tore Fyrand slutter som Solvalla-sjef ved nyttår.

Solvallas mektige sjef, Tore Fyrand, gir seg ved årsskiftet. - Jeg har ingen spesielle planer. Men jeg håper at jeg kan bidra med kompetanse også innen norsk travsport i framtiden, sier Tore Fyrand.

Forlenger ikke
Torsdag kveld kom nyheten: Solvallas travbanesjef och Elitloppsgeneral Tore Fyrand avslører at han ikke har planer om å forlenge sin kontrakt når den går ut ved årsskiftet. 
- Mitt engasjement ligger i å lede en travbane, jeg kan ikke drive et bygg, sier Fyrand til atg.se og henviser til de store opprustninger og ombygninger som hovedstadsbanen har foran seg de kommende årene.

Fra underskudd til overskudd
- Min avtale med med Stockholm Travsällskap løper i tre år og selv om tiden har gått veldig fort, så kjenner jeg at det er riktig å gi seg når dette året er omme. Det handler om hvordan jeg vil leve mitt liv. Jeg blir 65 år i mai, og jeg har  jag alltid jobbet mye, understreker Fyrand som har snudd underskudd til overskudd på Sveriges største og i særklasse mest profilerte travbane. I 2011 viste plusstallene 15 millioner kroner på en bane som er en stor bedrift: Årsomsetningen er på over 900 millioner kroner. 

Fokuserer på Elitloppet
Det er ikke klart hvem som overtar på Solvalla. - Den prosessen vil ta tid. Og det er ikke mitt bord. Jeg kommer til å fokusere på videre arbeid og framfor alt årets utgave av Elitloppet, sier Tore Fyrand som ikke utelukker at han også kommer til å være involvert i arbeidet med 2013-utgaven av Elitloppet på en eller annen måte.
- Alternativt flytter jeg hjem. Og hjem er Drammen. Og hytta på Eftang, sier Tore Fyrand.

Lang fartstid i fotball og trav
Fyrand, som er født i Nedre Eiker, har lang fartstid i norsk fotball og norsk travsport. Han har vært en del av Strømsgodsets leder- og trenerteam i tre perioder. Det startet med ferden opp fra 3. divisjon i 1988, en ferd som gikk videre til eliteserieopprykk. Cupgull med SIF(i trenerteamet sammen med Tor Røste Fossen og Einar Sigmundstad) og opprykk til eliten med Mjøndalen i 1984 står også på den imponerende CV'en.
I norsk travsport  har Fyrand vært sentral i en årrekke; senest som generalsekretær i DNT fra 2002 til 2009.
I kveld reiser forøvrig Solvalla-sjefen til Bergen for et møte med ledelsen på Bergen travpark, en bane som har V75-kjøring lørdag .