Folkehestene kommer på løpende bånd

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  27.03.2012
Artikkelbilde
Sledge Tower og Arild Eggen

Folkehestene rundt omkring i landet går virkelig en spennende tid i møte. Seks av dem skal starte i løpet av påsken.

Førstkommende søndag skal Thai Holiday starte på Sørlandets Travpark. Hun er Folkehesten Sørlandet. Thai Holiday var heldig i sportrekningen og trakk førstespor. Det har lenge gått store ord om Thai Holiday. Spesielt etter det raske oppløpet hun viste fram under kickoffet.
- Jeg er veldig fornøyd med det Thai Holiday har prestert i trening. Vi har fått et fint spor og jeg legger ikke skul på at jeg har ambisjoner i dette løpet. Jeg har god tro på at vi skal kjempe helt i toppen, sier treneren Øystein Tjomsland.

Thai Holiday skal ut i det syvende løpet, som er V5B-3.

Thai Holiday og Øystein Tjomsland. 

Trener veldig fint
Folkehesten Forus skal starte enten på Forus 3. april eller på Bergen Travpark den 5. april.
- Jeg har meldt Jegerinnen til Forus den 3. april. Vi fikk spor åtte og jeg er ikke sikker på om jeg vil starte fra det sporet i debuten. Alternativet er et løp på Bergen Travpark den 5. april. Alt i alt har Jegerinnen fire passende løp i en periode på 16 dager. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg velger. Jegerinnen har trent veldig fint den siste tiden og jeg har ambisjoner med henne, sier Åsbjørn Tengsareid.

Jegerinnen er ei elegant dame.

Folkehestene fra Leangen og momarken er også klare for sine debuter i løpsbanen. Touched By An Angel, som er Folkehesten Leangen skal starte på Leangen førstkommende mandag. Hun gikk prøveløp i går mandag og så fin ut. Frode Husbyn var fornøyd med sin elev.

2. påskedag er det klart for debuten til Folkehesten Momarken. Charge D'Affaires ser fin ut i trening og Per Oleg Midtfjeld gleder seg til debuten.
- Han har vært inne i en vekstperiode, og da måtte vi ta det litt rolig i trening. Nå er imidlertid alt i orden igjen, og jeg er fornøyd med ham. Planen er å starte på Momarken 2. påskedag, sier Per Oleg Midtfjeld.

Arild Eggen vurderer også å starte igjen med Sledge Tower på Bjerke Travbane onsdag 4. april. Det er et rent tre-års løp.

Skaffer Adrian debuterer i Harstad
Folkehesten Nord-Norge debuterer på Harstad Travpark førstkommende søndag. Han møter eldre hester, men de har tillegg på Skaffer Adrian.
- Flere av konkurrentene har travet langt fortere enn det Skaffer Adrian noen gang har gjort. Det blir tøft, men Skaffer Adrian utvikler seg hele tiden. vi gleder oss, sier Stine Marlen Bendiksen.