Fantastiske løp på Momarken

Skrevet av Erik Håkonsen,  12.03.2012
Artikkelbilde

Det blir litt av en travdag på Momarken Travbane førstkommende lørdag. Unionskampen har virkelig slått an i år. I Steinlagers Æresløp møtes blant annet stjernetraverne Joke Face og Beanie M.M. Hele dagen er spekket med sportslige høydepunkter. Så og si alle stortrenerne fra Sverige kommer med flere hester til denne fantastiske travdagen!

En som har jobbet i kulissene er Even Elvenes. I forrige uke fartet han Sverige på kryss og tvers.

- Det ble 224 mil i bilen. Jeg startet opp med et besøk på Eskilstuna Travbane på tirsdag og avsluttet på Axevalla Travbane på lørdag. Jeg følte jeg svevde på en sky gjennom hele uka. Jeg møtte optimistiske hestefolk, som hadde satt seg inn i proposisjonene til Momarken. De spurte om grensepasseringer og hvilke hester de eventuelt kunne forvente å møte i Norge. Jeg tror også at årets Unionskamp ligger bedre plassert på terminlisten. Årets arrangement ligger en uke senere enn vanlig. Slik jeg ser det ligger denne travdagen perfekt plassert i forhold til påsken, sier Even Elvenes.

- Hvem vinner Steinlagers Æresløp?

- Først og fremst er det et toppløp. Innerst inne tror jeg det blir en hard kamp mellom Joke Face og Beanie M.M. Mitt vinnertips går til Beanie M.M. Johnny Takter er vanligvis en stille fyr, men når vi begynte å snakke om Beanie M.M. snakket han som en foss. Jeg tror han leder fra start til mål, tipser Even Elvenes.

Se hele startlisten her