En flott travdag!

Skrevet av Erik Håkonsen,  26.03.2012
Artikkelbilde
Tekno Odin og Øystein Tjomsland.

Det ble en fantastisk travdag på Bjerke Travbane lørdag. Vi fikk flotte vinnere i form av H.M. Kongens Pokalløp og Jacob Meyers Pokalløp i form av Tekno Odin og Amor Even. Dessverre galopperte Folkehesten ut fra start.

Debuten til Folkehesten Bjerke, Sledge Tower, startet karrieren med å galoppere ut fra start. Han leverte et fint løp etterpå og ble til slutt nummer fem. Dermed sikret han seg fem poeng i kampen om å bli årets Folkehest.

Sledge Tower ble til slutt nummer fem

Artig Kongepokal
Årets utgave av H.M. Kongens Pokalløp ble et meget artig travløp. Jomar Blekkan satset alt på et kort bak Tomdin Ø.K. Han overtok teten etter 500 meter og etter en rask åpning valgte Jomar Blekkan å holde farten oppe. Dermed ble det meget langtt fram for Tekno Odin og Øystein Tjomsland. Ut på den siste bortre langsiden skred Tekno Odin til verket. Etter ei langside i 1.18 fart var han fremme hos Tomdin Ø.K. i den siste svingen. Tjomsland hvilte Tekno Odin i ryggen til Tomdin Ø.K. rundt den siste svingen. På oppløpet ble Tekno Odin lagt i angrep igjen. Han hadde ingen problemer med å speede inn til seier.
- Dette var en meget tilfredssillende årsdebut for min hest. Vi måtte bruke en skikkelig speed for å nå igjen Tomdin Ø.K. Årets store mål for Tekno Odin er høstens Derby, sa Øystein Tjomsland.

Planlagt lenge
Amor Even spurtet inn til seier i Jacob Meyers Pokalløp. Han satt nesten sist inn i den siste svingen. Via drøye spor kom han i stor fart ut i oppløpet og i god tid før mål var han fremst.
- Det var en stor fordel for oss at tempoet i tet var høyt. Derfor følte jeg ikke løpet var over for oss, til tross for at vi satt langt bak i feltet. Det å vinne Jacob Meyers Pokalløp setter jeg meget høyt, sa en meget glad Per Oleg Midtfjeld.
- Helt siden før jul har jeg hatt dette løpet i tankene med Amor Even. Når vi da klarer å prikke inn toppformen, blir man naturlig nok veldig glad og stolt. Jeg tenker også på avdøde Ole Jørgen Eng som eide hesten tidligere. Han hadde vært svært fornøyd i dag, sa en rørt Sven Olav Weberg.

Amor Even og Per Oleg Midtfjeld i seiersdefilering.