Valgte hest framfor trompet

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  11.05.2012
Artikkelbilde
Trond Anderssen kan fortsatt å traktere trompeten

Trond Anderssen fikk valget i ungdommen. Han måtte velge om han ville fortsette i Sinsen Ungdomskorps eller fortsette med hest. Heldigvis valgte han hesten!

Trond Anderssen var en ivrig trompetspiller i Sinsen Ungdomskorps. Han ble veldig god og korpset ville satse på Trond. Dermed ble det satt opp obligatoriske øvinger flere ganger i uka. Det passet ungdommen veldig dårlig for han ville helst være i stallen til Alf Ulven på Bjerkebanen.
- Det stemmer og det valget var ikke vanskelig for meg. Jeg har bestandig elsket dyr. Alt fra hamstre, katter, hunder og til slutt hester. Det var imidlertid på grunn av korpset at jeg kom i kontakt med Alf Ulven. Hans kone var tilknyttet korpset, og det var hun som satte med i kontakt med Alf Ulven. Hos Alf lærte jeg veldig mye og jeg har mye å takke ham for, sier Trond Anderssen.

Ville ikke bli travtrener
Trond Anderssen var veldig klar på at travet kun skulle være en hobby. Dette til tross for at han oppnådde gode resultater på få hester.
- Jeg hadde jobb ved siden av hestene. Jeg var også dørvakt på Grotten i helgene. Jeg jobbet sammen med Knut Sollie, som er sportsjef ved Bjerke Travbane i dag sier Trond.
 Hvem skulle tro at hyggelige Trond Anderssen har vært utkaster?
- Jeg snakket til gjestene på en ordentlig måte. Det var nok redningen min, sier Trond med sitt sjarmerende smil.

På Holm gård i Nittedal trente Trond Anderssen fem hester. Hester som Inherit Me og Goldrush fikk sine daglige treningsdoser av unge herr Anderssen.
- Det var gode hester som preget eliten her hjemme. Dette ble lagt merke til, men fortsatt ville jeg ha travet som hobby.

Traff Line
Det at Trond Anderssen ble en stor travtrener med stor suksess, kan han mest sannsynlig takke kona Line Bergsund for. Line jobbet i Oslo og hadde tre kaldblodshester på amatørstallen på Bjerke. Den flotte jenta var det mange som la merke til. Ikke minst Trond Anderssen.
- Jeg var veldig opptatt av kaldblodshester i den tiden, ler Trond og legger til.
- Jeg hjalp Line med å kjøre hurtig og ga henne råd. Det ble kjærlighet og i år 2000 flyttet vi til Vestre Bergsund gård. Da forsvant også kaldblodshestene ut av stallen, ler Trond og ser bort på Line.

Thai Tanic
Det var mye som måtte ordnes på Vestre Bergsund gård. Det hadde ikke bodd folk på gården på femten år. Trond og Line la ned masse tid og krefter på gården. Etter hvert fikk de flere hester i trening. En av dem var Thai Tanic.
- Det var med Thai Tanic at virksomheten virkelig tok av. Han vant alt det som var å vinne. Det ble skrevet mye om han og det ble fokusert mye på utegangen til hestene på gården. Dette var noe nytt, som hesteeierne hadde tro på. Dermed sto ikke telefonen stille og jeg måtte utvide hele tiden. I dag har jeg 90 hester i trening og 13 ansatte, sier Trond Anderssen.

Trond Anderssen og Thai Tanic

Allergisk mot hest
For noen år siden fikk Trond Anderssen dobbeltsidig lungebetennelse. Han var veldig syk og etter flere undersøkelser kunne legen slå fast at han er allergisk mot hester.
- Skift yrke, var legens klare beskjed. Noe jeg ikke kunne med 13 ansatte og levebrødet til familien. Jeg bruker medisiner og skifter stallklærne bestandig i kjelleren. Derfor går det stort sett greit, sier Trond Anderssen.

Oslo Grand Prix
På søndag kan ekteparet ta sin viktigste seier på travbanen. En seier i Oslo Grand Prix henger meget høyt for dem.
- Vi har begge et nært forhold til Bjerke. Yarrah Boko betyr masse for oss og Oslo Grand Prix har vi drømt om å vinne i mange år. På søndag har vi sjansen. Vi drømmer om knallhardt tempo og at Yarrah Boko kommer på slutten og knebler konkurrentene, sier ekteparet fra Veste Bergsund gård.

Måtte drømmen gå i oppfyllelse!