Trives i travet

Skrevet av Richard Ekhaugen,  10.05.2012
Artikkelbilde
Mats Arnesen fikk avslutte et vellykket praksisopphold i DNT med dobbeltsulkykjøring sammen med Peter Wallinder. Foto: Tore Kristiansen.

Mats Arnesen fra Sarpsborg har hatt praksisplass i DNT siden i fjor høst. Jobben har gitt mersmak for unggutten.

Mats Arnesen (17) kommer fra Sarpsborg og er elev ved St. Olavs Videregående skole i hjembyen. Unggutten går på en linje som heter Service og samferdsel, noe som innebærer yrkesfaglig utdanning med praksisplass innenfor blant annet fagområdet kontor- og administrasjonsfaget. Mats har jobbet en gang i uken hos DNT fra og med uke 41 2011 til og med 10. mai 2012. Her har han vært tilknyttet organisasjonsavdelingen, men har også bidratt hos andre avdelinger. Av oppgaver kan spesielt nevnes ajourhold i medlemsregister, posthåndtering og generelt kontorarbeid.

Tatt godt imot
- Jeg ble veldig godt tatt imot og følte meg velkommen fra første stund. Det er tydelig at det er et godt arbeidsmiljø i DNT, understreker Mats.
- Jeg har opplevd tiden som lærerik og morsom, spesielt lærerikt har det vært å jobbe i en frivillig organisasjon der man i første rekke er opptatt av medlemmene sine. Her har jeg sett at det ligger mye arbeid bak for å gjøre det best mulig for de aktive, påpeker 17-åringen. (Saken fortsetter under bildet).


Mats med sikker tommeføring bak Ringo Diana. Foto: Tore Kristiansen.

Økt interesse
Mats var interessert i travsport før han begynte, men interessen har økt i løpet av praksisperioden. Han er nå også hesteeier, i Folkehesten Bjerke, Sledge Tower.
- Folkehesten er et utrolig godt prosjekt, og jeg følger med, og da spesielt på «min» hest. Jeg har besøkt Sledge Tower noen ganger og det er en veldig flott og ikke minst snill hest. Jeg kommer garantert til å følge travsporten videre, forsikrer Mats.

- Veldig fornøyd
Organisasjonssjef Tore Kristiansen er full av lovord overfor samfylkingen.
- DNT er veldig fornøyd med Mats’ innsats og ønsker ham lykke til videre i yrkeslivet! Vi må også få rette en stor takk til Arild Eggen, Linda Hansen og Peter Wallinder for god hjelp til dobbeltsulkykjøringen, understreker Kristiansen.