Ta turen til Bjerke!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  10.05.2012
Artikkelbilde
Søndag kastes stortalentet Viking Frecel til ulvene i Oslo Grand Prix. Foto: Hesteguiden.com.

Vi står foran en fantastisk travhelg på Bjerke. Tør vi drømme om norsk triumf i det gjeveste løpet?

Oslo Grand Prix-helgen er blitt en garantist for topp travsport og et yndet mål for noen av verdens beste hester. Den kommende helgen er intet unntak, og her er noen av godbitene du får servert lørdag og søndag.

Fest for norskfødte
Lørdagen byr på V75-omgang med 44 millioner til en eventuell alenebong. Samtidig er dagen muligheten for våre unge, håpefulle til å få vist seg frem; DNTs auksjonsløp går av stabelen sammen med Spenters Æresløp og Vinvaras Æresløp. Allerede klokka 13.00 setter de minste hverandre stevne når Bjerkebanens ponniløp for Kategori A-ponniene innleder dagen.

Norske utfordrere
Søndag kjøres Oslo Grand Prix for 44.gang. Foreløpig er det Scott Protector (1966), Rex Rodney (1986 og 1987), Sugarcane Hanover (1988) og Steinlager (2005) som har steget til topps på seierspallen under norsk flagg. I år heter de norske håpene Yarrah Boko og Viking Frecel. Førstnevnte allerede veletablert i den europeiske eliten, sistnevnte knapt nok ferdig med debutsesongen på travbanen, men med et ubestridt talent. Kan de norske hestene stå imot toppnavn som Arch Madness, Commander Crowe, Timoko, Roxane Grif, Quarcio du Chene og Beanie M.M.? Eller flyfotede Windsong Geant som imponerte stort i sin siste start på noe så sjeldent som en tung bane i USA.

Vi oppfordrer alle til å ta turen til hovedstaden denne helgen og være med på folkefesten!

Husk at du som travlagsmedlem kan benytte deg av dette tilbudet på søndag.