Solvalla i sommersol

Skrevet av Richard Ekhaugen,  29.05.2012
Artikkelbilde
Åpningsseremonien under Elitloppet er som vanlig spektakulær. Her ankommer bussen med Elitloppets kusker og trenere stallområdet. Alle mobilfoto: Richard Ekhaugen.

Den siste dagen av DNTs oppdrettertur kunne ikke fått en bedre ramme. Deltagerne ble geleidet rundt på et Solvalla badet i sol.

Solvallas stallområde er et ettertraktet, og ikke minst vanskelig, område å få innpass til den siste søndagen i mai. Besøket på det store stallområdet ble dermed en flott punktum for en innholdsrik tur for de rundt 20 deltagerne. Anders Järnerot fortalte om banens utvikling fra den spede start i 1927 og frem til i dag. De norske oppdretterne fikk så besøke norske håp som Yarrah Boko og Bork Odin, og fikk også innpass i stallene til Stig H Johansson og Lutfi Kolgjini. De som senere vandret rundt på egen hånd fikk anledning til å klappe den franske stjernetraveren Rapide Lebel, et absolutt høydepunkt for opptil flere!


Anders Järnerot guidet omvisningen på Solvallas stallområde.


Sebastian K. lader opp før kvalifiseringen til Elitloppet.


Christophe Martens smilte lurt da han ankom stallen til Commander Crowe. Visste han hva som var i gjære?


Fabrice Souloy (i midten) gjør de siste forberedelser før Commander Crowe skal ut i varming.


Stille før stormen. Den gamle Prix d'Amerique-vinneren Oyonnax så ut som han stod for presten utenfor stallen. I kvalifiseringen avsluttet han imidlertid forrykende.


Han ser hvass ut i banen, Rapide Lebel, men da sulkyen var vekk var vallaken som et lam.


Så nær stjernene kunne man komme som deltager på DNT-turen. Rapide Lebel var i det kosete hjørnet.