Møkkaspor til Yarrah Boko

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  25.05.2012
Artikkelbilde
Yarrah Boko og Ulf Ohlsson

Yarrah Boko var uheldig i sportrekningen til søndagens Elitlopp på Solvalla Travbane i Stockholm. Fra åttendespor bak startbilen blir det ikke lett.
- Rett og slett et møkkaspor, sier treneren Trond Anderssen.

- Det nytter ikke å irritere seg over sporet. Vi var heldige med sporet i Oslo Grand Prix. Derfor må vi tåle at flaksen ikke bestandig er på vår side, sier Trond Anderssen.

Elitloppet går over distansen 1609 meter. Totalt er det med 16 hester fordelt på to heat. De fire beste fra hvert heat går videre til finalen. Førstepremien i finalen er på 3 millioner svenske kroner. De beste sprinterne i verden møtes til dyst i Elitloppet. Derfor er det svært viktig å ha et fint startspor. Fra åttendespor havner normalt Yarrah Boko sist ut fra start.
- Ja, mest sannsynlig gjør han det. Vi er helt avhengige av at det blir hardt tempo i tet. Vanligvis blir det. Jeg tror Yarrah Boko er god nok til å bli nummer tre i sitt kvalifiseringsløp. Klarer han det er han sikret et av de seks beste sporene i finalen. Da kan alt skje, sier Trond Anderssen.

Yarrah Boko og eieren Jan-Erik Andresen

Yarrah Boko beviste i fjorårets utgave av Elitloppet at han takler to løp på samme dag. I fjor ble han nummer to i kvalifiseringen og nummer fire i finalen. Han travet på 1.10 tallet i begge løpene.
- Jeg mener Yarrah Boko er en av dem som takler to løp på samme dag aller best. Det viktigste blir å klare å kvalifisere seg til finalen. Med labert tempo er vi nesten sjanseløse. Vi er derfor prisgitt hva de andre gjør. Alt virker til å være i skjønneste orden med Yarrah Boko. Han har trent fint etter Oslo Grand Prix, sier Trond Anderssen.

Rocky Winner
Trond Anderssen har en annen god hest til start på Solvalla lørdag. Nemlig fire år gamle Rocky Winner. Han har også trukket spor åtte.
- Rocky Winner tror jeg kommer til å bli stallens nye internasjonale stjerne. Det er en meget god hest, som kan vinne selv fra spor åtte. Vi reiser til Solvalla med to meget gode hester, sier travtreneren fra Vestre Bergsund gård.

Lørdag spiller de norske V75-spillerne til løpene på Solvalla Travbane. Hele 100 millioner kroner ligger i premiepotten, hvor en alenebong kan vinne vanvittige 92 millioner kroner.