Lykkelig NM-vinner

Skrevet av Even Elvenes, Equus,  11.05.2012
Artikkelbilde
En lykkelig NM vinner.

Bergen Travpark: Fredag kveld klatret 18-årige Trine-Alice T. Espedal opp på pallen som vinner av NM for stallansatte.
- En stor drøm har gått i oppfyllelse, innrømmet en glad Espedal.

Årets NM for de stallansatte kuskene ga mange uventede løpsresultater. De fire mesterskapsoppgjørene inngikk i V65-spillet, som sluttet med jackpot for både seks og fem rette.
Espedal, til daglig ansatt hos Per Gottling på Klosterskogen Travbane, vant med høyoddseren Førlands Faksa i innledningsløpet. Hun plukket deretter med seg fine premier, og var helt i toppen før det fjerde og siste mesterskapsoppgjøret tok til.
Der kusket hun fram Harmony Ribb til 2. premien, og vant NM foran Dag Sveinung Dalen og Ole Johan Østre.
- Jeg var faktisk ikke klar over at jeg hadde kvalifisert meg til årets NM. Dette er mitt livs største opplevelse, smilte kusketalentet og årets NM-vinner for de stallansatte Trine-Alice T. Espedal under seiersseremonien som fulgte.

Ulykkesfugl
Mye sto på spill da NM kom fram til det siste løpet. En som trodde han styrte mot tittelen var Ole-Christian Kjenner, østfolding som representerte Drammen Travbane denne gang.
- Jeg følte at jeg satt på seieren med Precious Boy. Hesten stakk fra konkurrentene mot oppløpet, men falt ut av aksjonen og tok galoppen fatt. Ergelig, mente mesterskapsdebutanten Kjenner. Han ville ha vunnet NM uten insidenten.