Innholdsrik studietur

Skrevet av Richard Ekhaugen,  23.05.2012
Artikkelbilde
DNTs avlssjef Anders Järnerot får med seg over 20 norske oppdrettere på studietur til Stockholm. Foto: Hesteguiden.com.

I dag, onsdag, er det avreise Stockholm for de påmeldte til DNTs studietur for norske oppdrettere. Turen kan du følge i tekst og bilder her på www.travsport.no.

Over 20 norske oppdrettere er det som har kastet seg på den flotte muligheten til å hente nye impulser fra noen av de største oppdretterne innen svensk og sågar europeisk travsport. Klokka 12 går bussen fra Bjerke, og via et mellomstopp på Momarken, settes kursen for Stockholm.

Boko Stables
Torsdag går turen til Boko Stables på Ekerö. Det fremgangsrike stutteriet drives av nederlandske John Bootsman og hans kone Annika, datter av Margareta Wallenius-Kleberg. Topphester som Yarrah Boko, Zola Boko og Wellino Boko har sett dagens lys på Ekerö.

Menhammar Stuteri
Samme dag forflytter følget seg den korte biten til Menhammar Stuteri, til nettopp Margareta Wallenius-Klebergs fantastiske sted, hvor hele 63 millionærer har kommet til verden. Magnifike travere som Maharajah, From Above, Hot Tub og Jaded er alle et resultat av Wallenius-Klebergs stortstilte satsning på et kvalitetsfylt oppdrett.

Skråmsta Stuteri
Fredag startes dagen på Skråmsta Stuteri, beliggende i Bro, like nord for hovedstaden. Skråmsta er et av Sveriges i dag eldste avlsstutterier for travhester. I dag står hingster som Juliano Star, Scarlet Knight og fargeklatten Tap In oppstallet hos Carina Satrell Dahling.

Eksteriørbedømming og auksjon
Fredag ettermiddag går turen tilbake til auksjonshotellet Scandic Infra City, hvor eksteriørbedømming av unghester står på tapetet. Med seg som mentor får det norske følget den fremgangsrike unghesttreneren Svante Båth. Dagen avrundes med Elitauktionen.

Lørdag og søndag tilbringes naturlig nok på Solvalla, hvor følget på søndagen får omvisning i stallområdet.

Følg turen i tekst og bilder her på www.travsport.no.