Hurra for Yarrah!

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  11.05.2012
Artikkelbilde
Line Bergsund og Trond Anderssen feiret bursdagen til Yarrah Boko.

Mandag feiret Trond Anderssen og kona Line Bergsund bursdagen til superhesten Yarrah Boko. Søndag skal Yarrah Boko forsvare de norske fargene i Oslo Grand Prix med 1,5 millioner kroner til vinneren.

- Yarrah Boko fylte syv år på mandag. Det er klart en slik dag må feires med kake. Sammen med alle ansatte koste vi oss med kake, samtidig som vi drømte om seier i Oslo Grand Prix, sier Trond Anderssen.

På søndag kan det bli mer å feire. Yarrah Boko er det norske håpet til å vinne årets største løp i Norge og et av de største løpene internasjonalt. Løpet inngår i UET Trotting Masters. Dette er en serie med fire travstevner. Prix’ Amerique i Frankrike, Lotteriløpet i Italia, Oslo Grand Prix og Elitloppet på Solvalla Travbane i Sverige. Disse løpene samler store deler av verdenseliten. Yarrah Boko skal kjempe mot hester fra USA, Canada, Frankrike og Sverige.

Tøff motstand
- Yarrah Boko møter tøff motstand, men han er en tøffing selv også. Han virket knallfin i det siste hurtigarbeidet på tirsdag. Jeg mener Yarray Boko holder sin absolutte toppform og at han kan vinne. Han trakk spor to bak startbilen. Det er det beste sporet, og vi har med andre ord ingen ting å skylde på. Yarrah Boko ble nummer to bak Commander Crowe etter et tungt løpsopplegg. Vi møter Commander Crowe igjen, men denne gangen har vi et bedre startspor. Jeg mener Yarrah Boko er god nok til å slå Commander Crowe, sier Trond Anderssen.

Norsk kusk
Jan-Erik Andresen, som eier Yarrah Boko, har bestemt at i Norge skal det benyttes norsk kusk, mens i Sverige skal det være svensk kusk. I Frankrike i vinter var det fransk kusk bak Yarray Boko. Det er Kai Johansen fra Mogreina på Romerike som er Yarrah Bokos faste kusk i Norge.
- Jeg er veldig glad for at eieren og trener vil benytte seg av mine kuskeferdigheter bak Yarray Boko. Det er en fantastisk opplevelse å kuske Yarrah Boko. Han er en «rå» hest. Jeg har ved flere anledninger blitt veldig rørt etter å ha kjørt Yarrah Boko. Jeg gleder meg som en unge til søndagen, og jeg tror vi kan vinne på en god dag, sier Kai Johansen.

Hele familien på plass
Line Bergsund er så nervøs når Yarrah Boko starter at hun knapt tør å se på.
- Søndag er hele familien på plass og heier fram Yarrah. Det var sportrekning til Oslo Grand Prix på søndag. Trekningen foregikk direkte på TV. Vi hadde vært en tur til Norefjell og på veien hjem fikk vi sportrekningen «live» på telefonen. Vi satte den på høyttaler og når Yarrah Boko trakk spor to jublet alle i bilen. Jeg kan trygt slå fast at hele familien er svært opptatt av Oslo Grand Prix, sier Line Bergsund.