Harmoni på Skråmsta

Skrevet av Richard Ekhaugen,  25.05.2012
Artikkelbilde
Vakre Mythical Lindy (e. S.J.'s Caviar) viste seg å være vant til et stort publikum... Alle foto: Richard Ekhaugen.

Dag to av DNTs oppdrettertur tok deltagerne til Skråmsta Stuteri i Bro utenfor Stockholm. Harmoni preget den idylliske gården som huser blant annet Hambletonian-vinneren Scarlet Knight.

 

Carina Dahling har bodd på gården Skråmsta siden 1964, og i de senere år har den dyktige dama bygget opp stutteriet til å bli et av de større i Sverige. På gården står avlshingstene Scarlet Knight, Juliano Star, Mythical Lindy og Tap In. De norske oppdretterne fikk et godt innblikk i hva "en dag på jobben" innebærer for en avlshingt....


Carina Dahling fortalte en interessert tilskuerflokk om driften på Skråmsta.


Juliano Star (aktuell som pappa til elitloppsdeltager Commander Crowe) sliter med eksem sommerstid, og den A-premierte hingsten går kun ute på natterstid.


Den gamle hederskaren Tap In er blitt 20 år gammel og sliter med bakknærne. Inneværende avlssesong blir mest sannsynlig hans siste, neste år venter pensjonisttilværelsen for skimmelen.


Scarlet Knight syntes at gjerdet var et helt ålreit mellommåltid...


En voldsom nakke og et vakkert hode; Scarlet Knight igjen.


Geir Nordbotten var en av deltagerne som lot seg underholde av 84 år gamle Christer, Carinas far. Den spreke pensjonisten fortalte historier fra krigen da han som 15-16-åring skodde hester på Gotland og tjente 1 krone per hov!


Mythical Lindy ble tappet for sæd mens de norske oppdretterne var på besøk. Her føres S.J.'s Caviar-hingsten frem til ei brunstig hoppe for å komme i stemning.


Stemningen har innfunnet seg, og Mythical Lindy skritter målrettet mot nabohuset...


... der "Fantomen" befinner seg.


Jobben er utført, og de edle dråpene kan straks sendes i posten. 

Fredag ettermiddag får deltagerne med seg unghestekspert Svante Båth for å eksteriørbedømme hestene som skal selges på auksjonen senere på kvelden. Selve auksjonen får nordmennene følge fra VIP-rommet "Ballroom" vegg i vegg med auksjonslokalet.