Folkehesten Leangen vant!

Skrevet av Pål Eilertsen, Equus,  14.05.2012
Artikkelbilde
Touched By An Angel og Frode Husbyn

Folkehesten Leangen, Touched By an Angel, leverte et flott løp til sikker seier i kveld på hjemmebanen Leangen Travbane i Trondheim.

Touched By an Angel innledet løpet i fjerdepar innvendig og fikk en reise i rygger til det gjenstod en halv runde. Da bestemte kusk og trener, Frode Husbyn, at den 3 år gamle hoppa skulle få full marsjordre inn mot siste sving, og Folkehesten taktet flott om. Allerede inn på oppløpet hadde Touched By an Angel sikret seg seiersgrepet og bakfra jaktet slitne konkurrenter.Folkehesten med tilsammen 1000 eiere, seilet sikkert i fra og vant kontrollert med èn lengde, til det som var en overraskende seier for trener og kusk Frode Husbyen.
- Dette kom som et sjokk for meg, lød det fra Frode Husbyn etter løpet, og utdypte.

- Travsporten slutter ikke å overraske. Her forteller jeg til alle de tusen eierne at vi får håpe på en på en premie, så går hun inn til seier. Det er helt herlig, strålte Husbyn.

- Til løpet i dag tok vi av framsko, men jeg vet ikke om det var det som var utslagsgivende. Hesten har vokst og utviklet seg hele tiden. Vi har vært på reise til Biri og møtt veldig gode hester. Der har hun blitt herdet og ikke minst lært enormt mye. Vi fortsetter å starte i 3-års serien her hjemme på Leangen, fortalte populære Frode Husbyn på seremoniplass.

Touched By an Angel vant på kilometertiden 1.19.2 og var et femtevalg i V5-spillet. I vinnerspillet betalte Folkehesten tilbake 11,72 ganger innsatsen.