Commander Crowe vant Elitloppet

Skrevet av Even Elvenes, Equus,  28.05.2012
Artikkelbilde
Commander Crowe vant Elitloppet

Elitloppet: Taktiske vrier som overrasket, en favoritt som lurte alle på konfekten, og en heller tam finale. Elitloppet på Solvalla Travbane søndag gikk til Commander Crowe og den belgiske toppkusken Christophe Martens.

Blandes vann med saft, blir drikken søt. Eddik og vann er surt.
Etter at Elitloppet var i mål søndag på Solvalla Travbane i Stockholm, heller man til eddik og vann.

Uvant kjørestil
Hva drev Brian Sears med, denne gudbenådede kusken fra USA?
Han styrte delvis norsktilkyttede Arch Madness til tet med det samme, farten var svært lav til å være Elitloppet, og da Commander Crowe kom via et angrep etter 550 meter, slapp Spears føringen!
Man leser rett - han slapp. Dette resulterte i at Arch Madness satt fast, faktisk med litt krefter igjen i mål.
- Jeg snakket med Spears før finalen. Vi snakket om at kan hende burde slippe om farten var stor og Commander Crowe presset hardt på. At Brian slapp så seint var ikke det jeg ønsket meg, mente treneren til Arch Madness Trond Smedshammer.
Vel, amerikansk kjørestil er annerledes, det er bare til å godta. Og derfor ble det rødt til topps søndag i Stockholm, det via fuxen Commander Crowe. Christophe Martens kusket og var enormt glad, eieren skrek av jubel, og folk klappet solid for den vinnende ekvipasjen.

Yarrah Boko uheldig
En som ble meget rammet av den uortodokse kuskingen til Brian Spears, var norske Yarrah Boko. Han lå utvendig fra start av, Ulf Ohlsson vurderte aldri å angripe lederen, men kunne fått drømmeløpet med sin hest om Commander Crowe ikke ble hadde blitt sluppet til tet.
Yarrah Boko travet uhyre sterkt nok en gang, var med i tetkampen til 50 meter fra mål, der han tapte en lengde og kom til mål som fjerdehest. Totalt tjente vårt travess 550.000 svenske kroner, hvilket i seg selv er utrolig bra.
Men - det kunne blitt langt mer.
- Først vil jeg berømme Yarrah Boko som var fantastisk bra for dagen, han fungerte helt på topp. Dernest vil jeg understreke at jeg ble kraftig overrasket over at Commander Crowe ble sluppet til tet av Brian Spears. Vi lå an til å få drømmeløpet, men fikk det ikke. Han kjempet hele veien, men det ble for tøft, sa Ulf Ohlsson etterpå.

1.2 millioner
Når støvet la seg etter bataljen, Elitloppet, var Arch Madness toer og 1,2 millioner kroner rikere.
Trener Trond Smedshammer er bare gedigen, et funn. hans kvalitet holder virkelig topp karakter. År etter år dukker det opp hester fra stallen i USA som stråler. Vi hedrer han for et nytt gedigent arbeid.
Bravo!
For de uinnvidde er Smedshammer fra Oppland fylke. Far Lars var en meget dyktig hestekar, at genene har styrke kommer nå til syne igjennom sønnen Trond.
Etter det rikstoto.no kjenner til er det meningen at Arch Madness vender hjem til USA igjen, for å stå klar til storløpene utover sommeren "over there".