Berit Tveter Alm 60 år

Skrevet av Richard Ekhaugen,  21.05.2012
Artikkelbilde
Tro det eller ei, denne spreke dama har fylt 60 år. Foto: Hesteguiden.com.

En av travsportens driftigste damer når i dag en milepæl. Berit Tveter Alm fyller 60 år.

Berit Tveter Alm er ikke bare en av norsk travsports mest fremgangsrike kvinnelige kusker. Jubilanten er også en betydelig bidragsyter på andre fronter innenfor sporten.

Født inn i travet
Som datter av travtrener Alf Tveter var kursen tidlig staket ut for Berits del. På Løset Gård i Odalen kom den alltid like blide dama i kontakt med hestene fra barnsben av, og kjørte sine første løp på lokalbanene som 14-åring. 2814 fremtredener på norske travbaner senere kan Berit trygt regnes inn blant våre mest markante skikkelser i sulkysetet. Hun har deltatt i flere Europa- og Verdensmesterskap, og har vunnet NM for damer fire ganger.

Fremgangsrik karriere
I tillegg har 60-åringen, nå bosatt på Gjøvik, vært amatørchampion på Biri i 1996 og i 2001. Berit representerte Norge i europamesterskapet for damekusker så sent som i 2011, og gjentar bedriften når Østerrike er vertskap for mesterskapet i juli i år. Den sporty 60-åringen har krysset mållinjen først 202 ganger i sin karriere. En av karrierens største seire kom i 1982 da Berit loset Propritæren inn til seier i Kai Eriksens minneløp. Som oppdretter har jubilanten feiret fremganger bak sine Løset- og Mamies-hester.

Politisk aktiv
Den driftige dama, som ved siden av travets sysler driver sitt eget kjolesenter på Gjøvik, har i flere år sittet i kåringsnemda og er også medlem av DNTs avlskomité. Også innen politikken har Tveter Alm gjort seg bemerket. Hun er formann i Norsk Dametravforbund, og var også den første kvinnen i styret til FEGAT, den europeiske travamatørforeningen. Jubilanten ble i 2010 utnevnt til æresmedlem i FEGAT.

Det Norske Travselskap sender sine varmeste gratulasjoner til Berit Tveter Alm på 60-årsdagen!