Amir B. vant 3-års Stjernen

Skrevet av Erik Håkonsen, Equus,  31.05.2012
Artikkelbilde
Kristian Malmin, Amir B. og Inger Harviken.

Amir B. var den klart beste i 3-års Stjernen på Bjerke Travbane onsdag kveld. Kristian Malmin serverte hesten et flott løpsopplegg i rygg på lederen. Det er Eldar og Inger Harviken som står bak alt arbeidet med Amir B.

Eldar Harviken er mest kjent som eier og kusk bak Vinning Tor. Ekteparet Harviken hadde imidlertid lyst på en varmblodshest.
- Vi ringte på flere hester som var aventert, men vi fikk ikke tilslaget. Når vi så annonsen til Amir B. sa jeg til kona at nå måtte hun ringe. Jeg fikk jo avslag hver gang, sier Eldar Harviken.

Kjøpt usett
Kona, Inger, ringte og det ble handel med en gang.
- Vi kjøpte Amir B. usett, og det har vi aldri angret på. Han er en veldig trivelig hest å holde på med. Han er den første hesten jeg trener, sier Inger. - Den jobben gjør hun på en utmerket måte, skryter Eldar.

- Jeg synes det er veldig moro med hest. Eldar mener jeg er for nøye, men jeg mener hestene skal opptre perfekt, vel og merke hvis de er friske. Vi har hatt vanskelige treningsforhold hjemme i vår. Det er først i de to siste løpene Amir B. har gått med optimal balanse. Han er heller ikke så mye hurtigkjørt. Vi mener derfor at det skal være mer å gå på. Neste start blir normalt på Leangen om to uker, sier Inger Harviken.

Favoritten Support Justice galopperte med en gang. Thai Broadway slo over i passgang og galopperte som sliten på oppløpet.