Yarrah Boko skadet!

Skrevet av Even Elvenes, Equus,  06.06.2012
Artikkelbilde

- Yarrah Boko blir borte fra løpene i fire måneder.
Sjefsveterinær Lars Moen på Bjerke Dyrehospital sjekket det norske travesset onsdag ettermiddag, og fant en blødning i hestens gaffelbånd på venstre frambein.

- Steinlager hadde et lignende skadeomfang, men i mine øyne langt mer alvorlig. Yarrah Boko ble tatt tidlig hit inn til Dyrehospitalet, og jeg tror at skaden er relativt fersk. Kan hende to uker gammel. Yarrah Boko skal skrittes jevnlig, allerede i morgen. Det vi gjør nå er å stoppe blødningen som fortsatt siver ut. Dette skjer ved at hestens bein kjøles ned, sa Moen.

Ristegulv
- Den videre ferd for Yarrah Boko skal jeg sette meg ned og diskutere med eier og trener i ettermiddag. Men, jeg har god erfaring med bruk av ristegulv, altså Vitafloor som det heter. Kontinuerlig risting sørger for støt opp mot gaffelbåndet, og en større blodsirkulasjon. Et friskt gaffelbånd er nesten tørt, altså er det lite blod som sirkulerer. Yarrah Boko ble sjekket med ultralyd, og jeg fikk et klart bilde av skadens omfang, fortsatte Moen onsdag ettermiddag.

Trist
For eieren Jan-Erik Andresen fra Kolbotn utenfor Oslo, for treneren Trond Anderssen fra Vestre Ådal i Buskerud - og for en samlet norsk travsport, er Yarrah Bokos situasjon nitrist.
Allerede førstkommende lørdag skulle hesten vært med i Jämtland Stora Pris på travbanen i Östersund. Uken etter var planen lagt i å starte i et millionløp i Boden, lengst nord i Sverige.
- Yarrah Bokos skade er en nedtur, men det er bedre å ta det nå før det er helt slutt, sa en samlet eier Jan-Erik Andresen straks etter at veterinær Moen hadde forklart om omfanget.