Knall og fall for Folkehestene i uke 23

Skrevet av Kim Are Sveen,  10.06.2012
Artikkelbilde

Etter å ha kjørt inn over 200.000 kroner til sine eiere i løpet av sesongens første to måneder, ble det en tung uke for de fem hestene som var til start i uka som gikk.

Uke 23 ble en tøff uke for Folkehestene. En ting er når prestasjonen ikke er god nok, eller at hesten er syk eller skadet. Men når det ikke hjelper at hestene er i form heller, begynner det å bli vanskelig.


             Syk                       Skadet                  Sjenert I                   Sjenert II                Sjenert III

Først ut denne uken var Folkehesten Leangen på mandag. Touched By An Angel tok enkelt hånd om teten og var først helt til det gjenstod 500m av løpet. Da var det i tillegg bom stopp. Undersøkelser etter løpet viste tett hals.
Dagen etter var det Folkehesten Momarken sin tur. Også Charge d’Affaires viste prov på flott starthurtighet, men bortsett fra å ta teten, var det ikke mye positivt å si om resten av løpet som ble spolert med galopp. Undersøkelser etter løpet viste at hesten var halt.
Torsdag skulle tre folkehester i ilden. Alle tre led mer eller mindre samme skjebne. Folkehesten Bjerke, Sledge Tower, ble forstyrret på startsiden av en galopperende konkurrent, galopperte selv og tapte 50-60 meter. Etter på gikk hesten et kjempeløp og så bedre ut enn noen gang, men var 20 cm for sent ute til å sikre seg en premie.
Senere på kvelden startet Folkehesten Forus i et pengestint løp på Klosterskogen hvor 50.000 ventet vinneren. I det kusk Åsbjørn Tengsareid skal til og be om et temposkifte, snubler hesten foran med det resultat at Jegerinnen nesten ramler over denne. Heldigvis gikk det bra med alle de involverte, men Jegerinnen ble naturlig nok veldig redd, galopperte og spolerte med det sine sjanser. –Hesten kjentes meget fin ut på det tidspunktet, og jeg tror rimelig sikkert vi hadde vært blant de fire første, uttalte kusken etter løpet.
Sist ut var Folkehesten Klosterskogen. Også Ivodin kom fint ut i fra start og gikk et fint løp helt til han ble forstyrret av en konkurrent som passerte på utsiden av ham omtrent halvveis i løpet. Etter det mistet han stilen fullstendig og det var åpenbart at han gikk og bandt seg resten av løpet. Det viste også kilometertiden som var 4 sekunder dårligere enn det treneren mente hesten burde kunne på distansen. Ivodin startet også søndag, men gjorde ikke noen spesielt god prestasjon og endte i de slagenes rekker.
Legger vi til at Folkehesten Biri ufrivillig havnet i en trang situasjon på oppløpssiden forrige fredag med en fin premie i sikte, håper vi at uflaksen er brukt opp for en stund.
Torsdag til uken skal Holiday Reading(Øvrevoll) ut og forsvare Folkehestenes ære. Vi ønsker trener, hest, jockey og alle andelseierne lykke til. Et løp hvor man i alle fall ikke trenger å bekymre seg dersom hesten galopperer.