Klasseløpsauksjonen åpner med W

Skrevet av Richard Ekhaugen,  05.06.2012
Artikkelbilde
Hester som har en mor som starter på W innleder årets katalog for Klasseløpsauksjonen. F.v. Laila Stolpnes, Anders Järnerot og Holm Amund Holmsen. Foto: Richard Ekhaugen.

Tirsdag ble rekkefølgen i katalogen for Klasseløpsauksjonen trukket. Hestene med mor som starter på W blir de første i katalogen.

Avlssjef Anders Järnerot foretok trekningen tirsdag formiddag sammen med Laila Stolpnes fra Avls- og sertifiseringsavdelingen og daglig leder i Trav og Galopp-Nytt, Holm Amund Holmsen.

PRINSIPP
Alle unghestene settes i alfabetisk rekkefølge basert på morens navn. Hvis moren har et norskregistrert oppdretternavn først, slik som Thai, Lykkje eller lignende, så brukes første bokstaven i morens virkelige navn. Deretter foretas det loddrekning hvor vi trekker hvilken bokstav som skal starte.

Eksempel: Hvis loddtrekning gir resultat C, så vil katalogrekkefølgen starte med hester hvor morens navn starter med C. Så følger bokstaven D o.s.v. Siste hest i katalogen blir dermed hest hvor moren har navn som starter med B.

HESTERASER
Ovennevnte prinsipp skal benyttes for alle tre hesterasene varmblods, kaldblods og fullblods.
Årets trekning gjelder for alle tre rasene.

TREKNING
Resultatet av trekningen er at katalogrekkefølgen i 2012 starter med bokstaven W.