Stillingen i DNTs Hoppeserie 2012

Skrevet av Sportsavdelingen,  07.07.2012
Artikkelbilde
K.L.M. Linedancer og kusk Hans Chr. Holm.

På Momarken idag, lørdag, ble den femte omgangen i DNTs Hoppeserie for 2012 kjørt.

I alt ti løp i denne populære hoppeserien skal kjøres før en sammenlagtvinner blir kåret.
Halveis i løpsserien er det K.L.M. Linedancer som har samlet flest poeng, med en tredjeplass på Drammen 3.mars og seier i Bergen 31.mars, har hun sanket 50 poeng til sammen. Hoppa eies av Hans Leknes og trenes av Anders Lundstrøm Wolden.
Bak K.L.M. Linedancer følger flere hopper med samme poengsum; Ofelia Vic, Vacation Kosmos, Up To Date og Olympic Image, har alle hentet hjem én seier i et avdelingsløp, og står således med 40 poeng hver.
For fullstendig resultatliste pr. 7.juli, se her.  

DNTs Hoppeserie er forbeholdt norskregistrerte varmblodshoppper, og det kjøres med en førstepremie på 100.000,- kroner i hver avdeling av løpsserien. I tillegg til den høye premieskalaen, utløses også et avlstilskudd etter eget poengsystem, der hvert poeng er verdt 1.000,- kroner. Det utbetales maksimalt 50.000,- kroner, og minimalt 20.000,- kroner i avlstilskudd. Den hoppen som oppnår flest poeng totalt sett gis en bonus på kroner 50.000,- slik at samlet avlstilskudd utgjør 100.000,- kroner.
Fullstendig regelverk, samt oversikt over poengberegningen som legges til grunn, finnes her.

Løpene i i serien fordeles mellom alle V75 arrangerende totalisatorbaner, og på denne måten gis flere hester anledning til å delta. Neste serieomgang går av stabelen på Bjerke 4.august, og serien avsluttes på Forus 15.desember d.å.
For fullstendig terminliste, se her.