Norgesrekord i lunsjtravet!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.07.2012
Artikkelbilde
Grude Jenta, her ved V75-seier i Drammen, satte mandag norgesrekord for fire år gamle kaldblodshopper. Foto: Hesteguiden.com.

Norgesrekorder i lunsjtravet er ikke dagligdags kost, men det var nettopp det vi fikk på Sørlandet mandag. Øystein Tjomslands Grude Jenta imponerte stort med å vinne på 1.24,6a/1609 meter.

Fire år gamle Grude Jenta, tilhørende Martin Hove fra Kleppe, har gjort det meste riktig så langt i karrieren. Åtte starter har gitt syv seire, og H.G. Balder-datteren er ubeseiret feilfri. Mandag overbeviste hun nok en gang, denne gangen på hjemmebanen Sørlandet.

1.23,9 siste kilometeren
Lillesøsteren til Torlander forsvarte så vidt innersporet fra start, og vel i front var det aldri snakk om saken. Grude Jenta toget unna i jevn 1.26-fart den den første kilometeren, la inn 1.23,9 siste tusen og var i en klasse for seg i sluttfasen. Vinnertiden 1.24,6a/1609 betød ny norgesrekord. Ikke dårlig i et lunsjløp med 12 000 kroner i førstepremie!
- Dette er ei meget god hoppe som virkelig skal bite godt fra seg i Derbyene utover høsten, skrev Øystein Tjomsland på sin hjemmeside etter løpet.

Vi gratulerer kretsen rundt hesten med norgesrekorden!