Maktdemonstrasjon av Support Justice

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  30.07.2012
Artikkelbilde
Support Justice sammen med ekteparet Charlotte og Geir V. Gundersen.

For en maktdemonstrasjon! Support Justice var favoritt foran Märtha Louises Pokalløp - og han viste seg som den beste og sterkeste. - Det var deilig å innfri, sa en lettet, stolt og rørt Geir Vegard Gundersen etter en seier som er et av de absolutte høydepunktene i hans karriere. 

Thai Broadway og Gunnar Austevoll gikk som ventet til tet fra startspor en. Kingstile fikk etterhvert lederryggen.
Support Justice åpnet forsiktig, GV Gundersen tok ingen sjanser; Becky's Rainman forsvant forøvrig i galopp.
Første 500 ble passert på 1.11.9 - så kom han med sitt styrkefenomen av en hest opp i dødens. Alt ble som planlagt og ventet. Første 1000 gikk etter 1.13.8.
Hjemmefavoritten Support Justice trykket opp farten suksessivt; i siste sving så han både sterk og komfortabel ut. Thai Broadway holdt stand til ut av siste sving; da kom galoppen som slagen og sliten. Support Justice var enerådende inn mot mål og vant på tiden 1.14.6/2100 m. Seieren var verdt 250 000 kroner. Amir B. ble toer foran New Chocolate.

- En topphest på sin måte
- Det var spesielt før løpet. Jeg følte at 80 prosent av alle de som var på Biri, ville at vi skulle vinne, sa lokale Geir Vegard Gundersen på seremoniplass. Der var han sammen med sønnen og stallmannen Magnus og kona Lotta som GV romslig og fortjent delte mye av æren med.
Eierbrødrene Arne Jr. og Erik Sandbæk, sistnevnte vant løpet som eier av Jetstile i 2004, var også naturlig nok jublende tilstede på seremoniplass.
- Det nytter ikke å sammenligne Support Justice med Jetstile og Tinita Love. Han er en topphest på sin måte. Hadde han vært et menneske, ville han ha vært den sterkeste gutten i klassen, gjentok 37-årige GV på RD etter triumfen.
Nå er Kriteriet neste mål for søndagens kruttsterke triumfator som Geir Vegard Gundersen ropte inn på åringsauksjon for brødrene Sandbæk - og siden har temmet, trent og bygget opp til å bli den topphesten han viste seg fram som søndag på Biri.
Support Justice -  Made By GV.