Yarrah Boko "knuste" konkurrentene!

Skrevet av Erik Håkonsen og Pål Eilertsen,  28.01.2012
Artikkelbilde

Yarrah Boko vant lekende lett Prix du Luxembourg på Vincennes Travbane i dag lørdag. Yarrah Boko var med på notene hele veien. Mot oppløpet overtok han teten og siden var det bare snakk om Yarrah Boko og kusken Franck Nivard.

Franck Nivard kjørte et helt perfekt løp med Yarrah Boko. Han var med der fremme hele tiden, samtidig som han prøvde å hvile hesten så mye som mulig. I den siste svingen kjørte han til tet, og derfra og inn var Yarrah Boko den klart sterkeste. De første tusen meterne ble passert etter 1.11. Vinnertiden ble 1.11,5a. over 2100 meter.

Førstepremien i løpet var på drøye 400.000 kroner. Med denne seieren fikk virkelig Yarrah Boko bevist at han er en av de aller beste hestene i Europa. Denne seieren var også en flott revansje for eier Jan-Erik Andresen og trener Trond Anderssen.

Trener Trond Anderssen var strålende fornøyd med Yarrah Boko etter seieren.
- Det var en en enestående prestasjon av Yarrah Boko. I følge kusken var ikke hesten sluttkjørt. Det ble en kontrollert seier, fortalte en stolt Trond Anderssen på telefon til Rikstoto Direkte.

Vikinger kan også drikke Champagne
Eier Jan-Erik Andresen var omfavnet av glade nordmenn når vi når han på telefon etter løpet.
- Dette var en rå prestasjon. Kusken Franck Nivard mente Yarrah Boko kunne vært med helt fremme i morgendagens Prix d’Amerique, om vi hadde fått startet der. Når Yarrah Boko stakk i siste sving forstod jeg at dette vil gå veien og det var et enormt jubelbrus blant alle de tilreisende nordmennene her nede, forteller Andresen.
- Og for din egen del, smaker det vel fint med en seierssjekk på over 400 000 kroner?
- Jeg har det ganske bra. Det blir feiring i kveld. Vi skal vise franskmennene hvordan vi vikinger drikker Champagne, skratter en fornøyd eier, Jan-Erik Andresen til Rikstoto.no

Vinnertiden på mektige Yarrah Boko ble på imponerende 1.11.5 over 2100m.