Travsendingene flyttes til TV2

Skrevet av Pressemelding fra Equus,  20.01.2012
Artikkelbilde
Travsendingene blir å finne på TV2 fra 14. april

I april 2012 går Rikstotos avtale med NRK ut, og travet flytter til TV2. Dagens TV-tilbud vil styrkes, og deles mellom gratiskanaler og betalingskanaler. I tillegg vil samarbeidet omfatte digitale flater på TV2 Sumo, og TV2s nett- og mobilplattformer.

- Vi har hatt et mangeårig og godt samarbeid med NRK. NRK har gitt gode sendeflater og vært en fin partner gjennom mange år. Etter en totalvurdering av morgendagens utfordringer har vi i denne omgangen vurdert TV2 som det beste strategiske alternativet for å oppnå våre målsettinger om bred vekst og økt oppslutning for norsk hestesport, sier Vidar Brundtland Steder, daglig leder i Rikstotos mediaselskap Equus Informasjon og Media.

Vidar Brundtland Steder er veldig fornøyd med avtalen med TV2.

Siste sending på NRK vil være lunsjtrav 12. april, og første V75-sending på TV2 blir lørdag 14. april. I tillegg til redaksjonelt samarbeid med TV2 sporten, vil den faste menyen se ut som følger:

  • Fredag morgen, TV2: Innslag i God Morgen Norge med aktualiteter for lørdagens V75
  • Lørdager kl. 14:30-15:00, TV2: TV2s «Sport og spill», med travtips og vurderinger av lørdagens V75.  
  • Lørdager kl. 16:30-17:15, TV 2 Zebra: 45 minutters V75 sending med siste avdeling live  
  • Onsdager kl. 19:30-21:00, TV2 Sport 1: Live V65 sending
  • Tirsdager og torsdager kl. 13:00 – 14:30, TV2 sport 1: Live lunsjtrav

I tillegg vil også TV2 ha rettigheter til Storløpene, og det skal utarbeides egne konsepter for TV2 Sumo og øvrige betalingskanaler.

Utover TV-sendingene vil TV2 også benytte sine digitale flater på tv2.no/sport, sportogspill.no, mobil og TV2 Sumo i samarbeidet med Norsk Rikstoto.

- Det som gjør TV2 spesielt attraktiv for trav- og galoppsporten, er at de har lykkes i samspillet mellom digitale plattformer, betal-TV og konvensjonelle TV-sendinger. De har en multikanal-strategi som passer Rikstotos strategi om bred vekst, og bruk av levende bilder på TV, mobil og Internett, sier Markedsdirektør i Rikstoto, Haakon Smerud.

I tiden fram til 14. april vil alle sendinger gå på NRK som normalt.  

Rikstoto Direkte vil bli produsert og distribuert som i dag.