Stor interesse rundt lokalkjøring på Orkdal Tråvpark

Skrevet av Erik Håkonsen,  16.01.2012
Artikkelbilde
Publikum storkoste seg under lokalkjøringen på Orkdal Tråvpark. (foto: Avisa Sør-Trøndelag)

Det var meget stor interesse for lokalkjøringen på Orkdal Tråvpark i helga. Hele 800 tilskuere møtte opp for å bivåne denne lokalkjøringen som hadde ca. 90 hester til start. Imponerte stort gjorde tre-åringen Sterkar, som vant på flotte 1.36,6.

- Det er mange år siden vi har hatt så mange tilskuere til vår lokalkjøring. Det var nesten som i gamledager. Det som gledet oss ekstra var at det var masse ungdommer som bivånet det hele, sier leder av Orkdal Tråvklubb, Frank Westberg.

I løpsbanen var det også ungdommen som imponerte mest. Sterkar har det gått store ord om lenge i trøndelagen. På isbane travet han 1.36,6 med galopp underveis. På oppløpet travet han etter 1.30. I sulkyen satt Atle Fagerholt. Han er en rutinert hestekar, men har ikke kjørt totoløp siden i 2002. Tuvansin travet også på 1.36 tallet, men hoppa galopperte inn i mål som andrehest. To tre-åringer til travet også under 1.40.

- Makan til unghester har jeg aldri opplevd i Orkdal noen gang. Jeg tror disse unghestene vil markere seg utover i sesongen. Sterkar har lenge vært en "snakkis" og er utvilsomt et stort talent, sier Frank Westberg.

Sterkar er en traver med et flott trav. (Bilde: Avisa Sør-Trøndelag)