Moe Odin legger opp etter en fantastisk karriere

Skrevet av Erik Håkonsen,  17.01.2012
Artikkelbilde
Moe Odin har lagt løpsskoene på hylla.

Tor-Martin Moe og Arvid Grønheim har bestemt seg. Moe Odin har travet sitt siste løp. Moe Odin kan se tilbake på en utrolig karriere. 92 seirer på 160 starter og 10.020.332 kroner i innkjørte penger. Han er også pappa til en rekke millionærer.

- Livet med Moe Odin har vært helt fantastisk. Han har gitt oss så mange gleder at jeg nesten ikke har ord til å beskrive alt sammen, sier Tor-Martin Moe.

- Hvilke løp husker du aller best?

- Det er to løp jeg vil trekke fram. Disse to løpene er følelsesmessig veldig sterke for meg. Det ene løpet var da Moe Odin slo Jærvsøfaks på Eskilstuna Travbane. Moe Odin fikk åpning 50 meter før mål. I overlydsfart spurtet han ned Jærvsøfaks og ble kåret som vinner etter at måldommer hadde gransket målfotoet. Det var helt stille på "tråkka" etter løpet. Det var veldig sterkt for meg. Jeg husker også Moe Odins comeback på Drammen Travbane den 4. desember i 2004. Jeg fryktet at karrieren var over, men det var den slettes ikke. Jeg var rørt etter det løpet, sier Tor-Martin Moe og legger til. - Seirene i Kriteriet og Derby er også spesielle, som jeg er svært glad for at Moe Odin har vunnet.

Asbjørn Mehla takker Moe Odin etter seieren i comebacket på Drammen Travbane i 2004.

- Hva har vært hans beste egenskap?

- Det er to ting. Hans klokskap og hans teknikk. Moe Odin er den klokeste hesten jeg noen sinne har trent. Jeg snakker til Moe Odin som han skulle være et menneske. Vi forstår hverandre svært godt. Hans klokskap har også bidratt til at han ikke har tatt seg skikkelig ut i løpene. Ett av de få løpene Moe Odin har tatt seg helt ut var når han satte norgesrekord på Biri som tre-åring. Etter det løpet var han skikkelig sliten, erindrer Tor-Martin Moe.

Moe Odin tok seg helt ut i dette løpet på Biri. Det resulterte i ny norgesrekord.

- Hva er du aller mest stolt over?

- Jeg er jo bonde og avlsmann. Derfor er jeg veldig stolt over hans prestasjoner i avlen. Det er ikke ofte at en hest er like god i løpsbanen som han er i avlsboksen. Det har Moe Odin vært og det er jeg veldig stolt over, sier Tor-Martin Moe.

Samtlige starter til Moe Odin. Trykk her