Bold And Fresh trives på Bjerke

Skrevet av Erik Håkonsen,  31.01.2012
Artikkelbilde
Bjørnar Høgseth og Bold and Fresh.

Fredag ettermiddag kom USA-importen Bold And Fresh inn på stallen til Arild Eggen på Bjerke Travbane. Hoppa har tatt transporten veldig fint, og hun trives allerede på stallen til Arild.
- Jeg har akkurat vært ute og jogget henne i 3000 meter. Hoppa virker fin og jeg kan bekrefte at hun har slått seg til ro, sier Arild Eggen.

I dag var også eieren Bjørnar Høgseth tilstede og så hoppa bli trent av Arild Eggen. Det var faktisk første gang Bjørnar Høgseth så hesten "live".
- Jeg har sett alle løpene hun har gjort i USA på video, men jeg har aldri sett henne tidligere med mine egne øyne. Det var moro å se henne i banen. Det virker som hun har slått seg til ro og det var godt å se at hun stupte i matfatet etter treningsturen, sier Bjørnar Høgseth.

- Jeg håper selvfølgelig at hun skal fortsette å gjøre det bra i løpsbanen. Hun vant Hambletonian Oaks i fjor, og det sier sitt om kapasiteten til hoppa. I tillegg håper jeg hun skal innfri forventningene i avlsboksen når den tid kommer. Bold And Fresh blir norskregistrert, sier Bjørnar Høgseth.

Bedekker med Donato Hanover
Bjørnar Høgseth har satset hardt på travsporten i mange år. Noe han vil fortsette med. Han eier topphoppa, Muscles G.T., som ble sterk tredje på Bjerke sist onsdag.
- Hun kommer til å gå noen få løp fremover. Jeg har bestemt at hun skal bedekkes med Donato Hanover i vår. Det bør bli et meget spennende avkom. Jeg kan også bekrefte at min andre avlshoppe, Harmony Ås, skal bedekkes med Muscle Hill. Vi går en meget spennende tid i møte med satsingen på norskfødte, sier Bjørn Høgseth.

Donato Hanover slo igjennom i USA i fjor. Mange mener han er verdens mest spennende avlshingst. Et avkom etter ham og Muscles G.T. bør derfor bli meget spennende. Muscles G.T. har tjent 1.426.466 kroner og travet 1.11.1a.

- Hvor lenge har du vært interessert i trav?

- 1. mai i 1990 var jeg og noen kamerater på Bergen Travpark for første gang. Det fasinerte meg og jeg ble etter hvert fast gjest på travparken. Jeg interesserte meg både for spillet og selve sporten. Etter hvert kjøpte jeg min egen hest, og siden har bare interessen økt. Jeg har hester hos Arild Eggen, Olav Mikkelborg og Trond Anderssen i Norge. I USA har jeg en to-åring hos Trond Smedshammer. Jeg synes det er utrolig gøy med trav og jeg følger godt med på Rikstoto Direkte, sier Bjørnar Høgseth.

Se Bold And Fresh vinne Hambletonian Oaks 2011:

Se Muscle Hill vinne The Hambletonian i 2009: