Barna ved Haukeland ble hesteeiere

10.01.2012
Artikkelbilde

Gjennom Bergen Travpark har barn på Haukeland nå fått eierandeler i sin egen hest. I vår blir det tur til travparken for å hilse på hesten.

- Vi ønsker å gi dette til barna på sykehuset, slik at barna kan få et avbrekk i hverdagen og komme og hilse på hesten når det blir vår og bedre utevær, sier daglig leder Atle Lundgren Hansen i Bergen Travpark. Travparken har gitt barna ved sykehuset ti andeler i en hest som heter Grundsvold Loke og som er Bergen Travparks ”folkehest”.

- Folkehesten er et nasjonalt prosjekt som skal rekruttere nye travhest-eiere. Alle travparker har en folkehest med 1000 andeler som hver har en verdi på 350 kroner. Vi har holdt av ti andeler til barna på Haukeland som beholder eierskapet gjennom hele dette året, forklarer Lundgren Hansen.

Grundsvold Loke er tre år gammel, og dette er første året hesten skal delta i konkurranser.
- Sesongen begynner i april, og da skal hesten konkurrere for første gang, sier Lundgren Hansen. Han forteller at barna kan følge hesten sin på folkehesten.no og gjennom en egen facebook-side som heter ”Stall Bergen”.

Andelsbeviset og bilder av hesten ble overrakt sykehuset i går, mandag 9. januar, og konstituert enhetsleder Anne-Jorunn Langeland  på post 4 på Barneklinikken, er glad for at sykehuset har mange gode støttespillere.
- Vi er glade for at dere tenker på oss. Når vi får slike gaver, gir det oss muligheten til å arrangere trivselstiltak for barna på sykehuset, sier hun.