Bagpipe vant Bronsjedivisjonsfinalen

Skrevet av Erik Håkonsen,  09.01.2012
Artikkelbilde

Bagpipe med sin trener Frode Husbyn i sulkyen vant Bronsjedivisjonsfinalen på Leangen Travbane sist lørdag. Bagpipe spurtet flott og hadde ingen problemer med å slå storfavoritten C.C. Seventy Five. Førstepremien var på hele 150.000 kroner.

- Med Bagpipe har jeg bestandig ambisjoner. I dag snakker alle om C.C. Seventy Five og det passer oss perfekt. Jeg liker å slå nedenfra og opp, se en sprudlende Frode Husbyn foran løpet.

I løpet måtte C.C. Seventy Five trave utvendig for ledende Mr. X.F. Royal. På den siste bortre langsiden ble Bagpipe med i angrep. På oppløpet angrep Frode Husbyn for fullt. Han hadde ingen problemer med å slå kloa i favoritten. Seieren ble av det lette slaget.

Bagpipe har aldri vært i nærheten av å vinne så masse penger i et enkelt løp tidligere. Faktisk har han ikke vunnet mer enn 40.000 kroner i et enkelt løp tidligere. Han har vunnet 14 løp på 32 forsøk og tjent 595.500 kroner for sin eier Leif Husbyn.

- Dette er en skiikelig familiehest. Det er kun en andel som er eid utenfor familien. Nå er resten av sesongen sikret rent økonomisk, sier en strålende fornøyd Frode Husbyn.

- Når blir neste start?

- Jeg hadde en prat med Bagpipe før løpet. Jeg lovte ham løpsfri fram til våren hvis han vant løpet. Nå tror jeg ikke han forsto hva jeg mente, men en avtale er en avtale. Dermed blir det slik. Nå skal han få skikkelig vintertrening i noen måneder. Til sommeren blir det nok flere starter utenfor Leangen. Til nå har han vært ute over alle slags forskjellige distanser og vært god alle gangene. Jeg vet ikke hvilken distanse som passer ham best. Det må jeg finne ut, nå som grunnlaget har steget, sier Frode Husbyn.