Thai Holiday - Folkehest og diva!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  19.02.2012
Artikkelbilde
Øystein Tjomsland og Thai Holiday

Det var Kick Off for Folkehesten på Sørlandets Travpark søndag. Men 3-årige Thai Holiday sparket ikke. Hun sto som en diva og nøt oppmerksomheten.


Store og små elsker Thai Holiday

Den var stor i stallen til champion Øystein Tjomsland. Der myldret det av heste-eiere i alle aldre og størrelser. - Jeg tror det er over 140 i dag, sa sportssjef Marianne Klepaker på sin umiskjennelige Tjølling-dialekt.

1.15 i flott stil
Alt i alt har ca 670 personer kjøpt seg inn med én eller flere andeler til 350 kroner stykket. Summen av andeler skal altså bli 1000.
Det kan vise seg å være en god investering. Thai Holiday etter mangemillionæren Thai Tanic og Thai Gypsy (sju seire i karrieren), lover godt. Faktisk så godt at trener Øystein Tjomsland ikke klarer å skjule optimisme og forhåpninger.
Med andelseierne hyggelig plassert bak bordene på restauranten viste han fram 3-åringen i et lite - skal vi si PR-arbeid: 1.15.0 i 700 meter i flott stil fikk fram jubelrop og klappsalver.
Opplevelsen er verdt mye i seg selv, men drømmen om en liten travende gullgruve er selvfølgelig heller ingen dårlig drøm...
- 1. april starter hun på Sørlandet. Deretter ny start her 15. april før Auksjonløpet på Bjerke den andre helgen i mai. Hvis alt går etter planen, sier Tjomsland og planer i travbransjen ikke alltid lar seg programmere.
- Hoppekriteriet bør være et mål. Vi fra Sørlandet skal vise at vi er best, fortsetter travets "Kaptein Sabeltann" og tenker på konkurransen mot de elleve andre folkehestene.

"Et sikkert kort"
Han kjøpte Thai Holiday da hun var halvannet år - og understreker at det var viktig med "et sikkert kort" før hun på overgangsbørsen ble solgt som profilert folkehest. Hun trener 5-6 ganger i uken etter det vanlige opplegget hos stall Tjomsland. Der overlates som kjent intet til tilfeldighetene: Pulsklokker og melkesyremålinger som i de tobentes idrettsverden gir et fortløpende bilde av hestens form og tilstand.
- Hun har kapasitet. Det så jeg tidlig, og det har alle målinger fortalt. Og hesten er harmonisk og fin. Nå gjenstår det å holde henne skadefri. Så får vi se om vi kan få gitt henne et godt løpshode. Det er jo en veldig viktig del, fastslår trener Tjomsland med ettertrykk.

Thorkildsen har kontroll
Uansett har historien om Thai Holiday begynt som enliten solskinnshistorie. - Det var fantastisk gøy å se så mange mennesker møte opp. Alle generasjoner er her, det må jo være noe av hensikten sa 40-årige Tjomsland som har et solid og velfungerende team i ryggen. Broder Vidar (29), en annen av seks Tjomsland-brødre, er en viktig mann. Det er også Steven Thorkildsen, 19-åring fra Lista, som har oppasseransvaret for både Thai Holiday og stallens stjerne Tekno Odin. Søndag var det mye puss, børst og klipp av Thai Holiday før eierkompaniet inntok stallgangen.
- Hun er en harmonisk hest. Og ganske "kosete", sier Steven som i litt yngre barnedager pleide å si at han var i slekt med Sørlandets spydess Andreas Thorkildsen... Det er han nok ikke, men oppasser og Thai Holiday-kompis er heller ikke dårlig.
- Det er et lite press. Jeg tenker på når hun skal ut i løp, sier Steven. - Ikke no' press, dette blir gøy, mener Øystein.

V5-gevinst til folkhesteiere!
Gøy var det også i V5-spillet søndag. Den store andelsbongen, hardt markedsført av markedssjef Ingvar Ludvigsen, var uten svake punkt: 50 000 krober ble belønningen, fire av ni andeler ble kjøpt av folkehesteiere som fikk en ekstra belønning på en flott dag.
Vi konkluderer: Søndagens Kick Off på Sørlandet ble en stor sukess. Hesten viste seg fra en flott side. Arrangementet var suverent. Stemningen det samme. Fortsettelsen blir spennende å følge!

 
Flott T-skjorte

 
Thai Holiday liker å kose


Mange stolte eiere


To stjerner! Thai Holiday og Tekno Odin