Thor Borg nærmer seg 3000 seirer

Skrevet av Erik Håkonsen,  03.02.2012
Artikkelbilde
Thor Borg etter en av sine mange seirer.

Thor Borg nærmer seg 3000 seirer i karrieren. Han står nå oppført med 2984 seirer. Han mangler med andre ord bare 16 seirer før han passerer den magiske grensen.

- Jeg startet karrieren hos Ulf Thoresen, men det var når jeg jobbet hos Karsten Buer jeg vant mitt første løp. Jeg var 18 år den gangen, men dessverre husker jeg ikke hesten. Jeg er stolt over det jeg har fått til opp gjennom årene. I 2010 kjørte jeg inn over seks millioner kroner til mine kunder. Det var ikke dårlig av en kusk på 58 år, ler Thor Borg.

Thor Borg har vunnet de fleste storløp i Norge, men han har også gjort det bra internasjonalt.
- Jeg har vunnet Firaåringseliten, Harper Hanovers Lopp og Elitkampen på Elitloppsdagen. Americanese er den beste hesten jeg har kjørt. Han var bare enorm da han vant Firaåringseliten og satte verdensrekord på Solvalla. Faktisk hadde han krefter igjen på lager, mimrer Thor Borg. 

Thor Borg blir normalt den ellevte kusken som passerer 3000 seirer i Norge.

Det er flere kusker som nærmer seg milepeler i løpet av sesongen. Normalt passerer både Geir V. Gundersen og Gunnar Austevoll 2000 seirer i år. Geir V. Gundersen har vunnet 1930 løp, mens Austevoll står oppført med 1897 seirer.

Tusenklubben får normalt to nye medlemmer i år. Tom Erik Solberg har vunnet 971 seirer, mens Svein Ove Wassberg har vunnet 963 løp.


Thor Borg etter seieren med Americanese på Solvalla.