Strålende opptakt for Sledge Tower

Skrevet av Even Elvenes, Erik Håkonsen (foto),  18.02.2012
Artikkelbilde
Sledge Tower likte oppmerksomheten

Glem at tåken hang over Bjerkebanen lørdag. Med tett inntil 200 deleiere i Folkehesten Sledge Tower ble oppstarten til V75-stevnet noen timer seinere en enorm opptur.


Viktoria Hestad koste med pølse sammen med bestefar

- Mamma eier hest fra før, bestemor og bestefar også. Jeg gleder meg veldig til Sledge Tower skal starte, smilte 9-årige Viktoria Hestad med munnen full av pølse og lompe. 

Man fant damer og menn, unge og gamle – og mange små i gjengen som sto rundt Sledge Tower, treneren Arild Eggen og stalljenta Linda Husøy, da kick off-arrangementet startet ved 12:00-tiden lørdag.
- Hun er meget flink, har trent fram V75-vinnere, og har fartstid fra stallarbeid hos Hans Christian Holm, uttrykte Eggen om Linda.

Min første hest
- Sledge Tower er min første hest noensinne. Det er datteren og hennes mann som står bak andelen jeg har. Jeg tok med en gulrot for sikkerhets skyld om hesten var sulten.
- Og det var Sledge Tower, smilte Karin Netting fra Oppegård.
- Moro dette, jeg gleder meg til det første løpet han skal ut i, avsluttet Netting.

Sledge Tower satte pris på gulrot.

Privilegert
- Travinteressen kom i tidlig alder, jeg dro til Italia og Frankrike først. Så til Amerika hvor jeg var trener i 12 år. De siste tre årene har jeg holdt til på Bjerkebanen og føler nå at stallen er fylt med gode hester. Sledge Tower er en av disse, sa Arild Eggen under presentasjonen. 
- Min største seier i karrieren var med hoppa Fern i Hambletonian Oaks i 1998. Den gang var jeg 25 år og ble den yngste treneren til å vinne verdens største løp for hopper. Jeg har vært privilegert, og er det fortsatt. Ikke minst fordi jeg har fått muligheten til trene fram folkehesten Sledge Power, fortsatte Eggen som har sitt opphav fra Trøndelag.
- Når det gjelder Sledge Tower er han ferdig til løp, men hver uke som går framover nå vil gjøre hesten enda bedre. Meningen er å starte på Bjerke under V75-kjøringen lørdag 24. mars. Helst ville jeg ha satt i gang enda tidligere, men ingenting er bestemt, smilte en svært fornøyd Eggen.

- Det er et vakkert dyr du har, smatt Hans Skontorp fra Oslo inn, en hyggelig mann som ønsket noen ord med treneren.
- Takk selv, du eier en flott hest du også, kontret Eggen.
Dermed kom smilet fram hos Skontorp.

Hans Skontorp og Arild Eggen

Flott arrangement
Man så køer foran salgsboden med T-skjorter i Hestesportens Hus, man så andelseierne bli servert pølse og lompe, lefser, brus og kaffe. Ivrig seremonimester var Andrè Ringelien, som holdt det gående med informasjoner, framvisning av en flott videosnutt – og artige historier. De fremmøtte fulgte nøye med, og innimellom hørtes klappsalver og litt latter.
Utover travdagen samlet Folkehesteierne seg på resturanten, og da Sledge Tower kom ut i løpsbanen var interessen på topp.

Mange aktiviteter
Bjerkes direktør Arniloth Heltberg smilte bredt og lenge.
- I dag så jeg helt andre mennesker enn de som er trofaste mot oss under kjøredagene. Rekorden til Momarken i antall fremmøtte folkehesteiere falt i dag. Vi ønsker å gi en best mulig informasjon til samtlige. Dette foregår via SMS og meil. Den 24. mars blir en merkedag. Debuten til Sledge Tower betyr mange nye fjes på plass. Vi har en plan om å reservere et større areal til samtlige i restauranten her på banen. Skulle det bli slik at Sledge Tower skulle starte på en utenbys bane, eksempelvis Momarken, ordner vi med busstransport. Folkehesten har allerede fått en stor verdi. Jeg må innrømme at jeg er både glad og tilfreds, understreket Heltberg.

 Vi skriver well done til arrangøren, vi sier velkommen til travets verden til alle de nye eierne, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Ca 200 medeiere møtte på Bjerke Travbane sitt kickoff.