Publikumsfavoritt allerede

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  26.02.2012
Artikkelbilde

Lørdagens kick-off for folkehesten Bergen ble en kjempesuksess. Rundt 250 andelshavere klappet taktfast for 3-årige Grundsvold Loke.

Den første delen av kick-off-arrangementet foregikk i tribunebygget. En entusiastisk eiergjeng kunne høre Atle Tellevik intervjue Odd Storetvedt om Grundsvold Loke. Odd Storetvedt fortalte villig om hvordan en vanlig «arbeidsuke» for Grundsvold Loke ser ut:
- Jeg fikk ham på stallen tidlig i desember. I perioden etterpå har han fått trening fem dager i uka i trykkvogn. Han har kort og godt bygd muskler, men nå er det på tide å finjustere, sa Odd Storetvedt.

Start i mars/april
Det skinner igjennom at Odd Storetvedt har stor tro på 3-åringen han skal forvalte for de mange hundre eierne:
- Jeg liker hesten, og jeg merker at det er traver. Jeg kan ikke si hvor fort han hadde løpet om jeg hadde kjørt ham for fullt nå, men jeg liker hesten. Han er snill som dagen er lang og tar imot trening på en flott måte. Jeg vil ikke legge lista for høyt, men jeg tror andelslaget skal få mye moro med denne hesten.
Jentefut
Grundsvold Loke er hingst. Det har det «svake kjønn» allerede fått oppleve. I forrige uke gikk en kvinnelig kiropraktor over ham:
- Han likte den dama veldig, veldig godt, ler Odd Storetvedt og var tydelig imponert over det fenomenale oppmøtet:
- Jeg hadde egentlig lagt opp til at andelshaverne skulle få bli med på stallen og bli kjent med Grundsvold Loke der, men på en rikstotodag ville det blitt litt for hektisk med flere hundre mennesker innom stallen. Jeg lover at det snart blir en ny kick-off. Da skal alle være hjertelig velkomne på stallen!, sa treneren – og høstet applaus.Klappsalver
Mens Odd Storetvedt forlot tribunebygget for å hente den nye publikumsyndlingen, ble de mange hesteeierne bydd på en matbit – før det bar ut i løpsbanen for å hilse på Grundsvold Loke. Odd Storetvedt kjørte noen oppløp med den flotte, sorte hingsten, og massevis av håpefulle – unge som gamle – var framme med kameraet for å forevige begivenheten.
- Jeg tror dette skal bli bra. Jeg liker denne hesten!, avrundet Odd Storetvedt med et lurt smil.

Gledelig mange
- Jeg er strålende fornøyd med at så mange andelshavere møtte opp. Og det var drøssevis av mennesker jeg aldri har sett på travparken før. Nå er det opp til Grundsvold Loke å vise seg tilliten verdig, sa en storfornøyd daglig leder, Atle Lundgren Hansen.

Herlig spredning
- Jeg satte stor pris på at så mange barn var på plass. I det hele tatt var det stor spredning på alderen på dem som møtte opp. Og det var massevis av damer, også. Det er kjempemorsomt at konseptet folkehesten fungerer, sa sportssjef Jan Inge Ringen.