Liv Haslie fyller 70 år!

Skrevet av Erik Håkonsen,  03.02.2012
Artikkelbilde
Liv Haslie

Norges første kvinnelige travtrener, Liv Haslie, fyller 70 år søndag 5. februar. Liv kan se tilbake på 189 triumfer i sulkysetet. Totalt har hun kjørt inn 4.062.237 kroner. I 2008 fikk hun tildelt DNTs Hederstegn.

Liv Haslie feiret mange triumfer sammen med elitehesten Slogum Jarl. En hest Liv setter meget høyt.

- Han var noe helt spesielt. Generelt har jeg ikke tro på at man kan "prate" med hestene, men med Slogum Jarl var det noe annet. Jeg er helt sikker på at han forsto hva jeg sa, og jeg forsto ham. Jeg husker veldig godt at vi vant Kristianiapokalen på Bjerke foran Egil Flenes. Han uttalte følgende etter løpet:
"Det nytter ikke å slå Slogum Jarl og Liv Haslie. Hun roper til hesten at han skal ta i for fullt, og det gjør han" lo Egil Flenes etter løpet.

- Jeg ble nummer to i Derby med Slogum Jarl i 1978. Han travet i dødens hele løpet. Han trodde nok han skulle trave ved siden av lederhesten, for jeg fikk han ikke til å passere Stjernelydia. Etter flere gode løp ble Slogum Jarl flyttet til Tor Wollebæk. Han kom imidlertid tilbake til meg. Jeg skodde ham slik han var sist han var hos meg, pluss at han fikk lov til å gå med hodet lavt. På de 16 første løpene etter at han kom tilbake til meg i 1984, var vi blant de to beste hele 13 ganger, sier Liv Haslie og er tydelig stolt av dette resultetet.

Det er ikke bare kaldblodshester Liv Haslie har lykkes med. Hun trente Nimbus Goal fram til Kriterieseier i år 2000.

- En hest jeg vil trekke frem er Borejahn. Han var på vei til slakteren. Eieren gjorde en god jobb og jeg fikk lov til å kjøre ham i masse løp. Det var en artig liten hest, minnes Liv Haslie.

- Hvordan skal den store dagen feires?

- Min gode veninne, Berit Tveter Alm, skal holde selskap for meg. Da blir det champagne i boblebadet, ler Liv og forteller. Jeg og Berit Tveter Alm ble kjent med Eva Franke fra Sverige og to hyggelige damer fra Finland under en kuskematch i 1972. Siden den gang har vi holdt kontakten og vi møtes et par ganger i året. Vi går under navnet "Trotting Sisters". Alle kommer i selskapet og da kan jeg love deg at det blir mye latter, sier Liv Haslie.

I 2008 fikk Liv Haslie DNTs Hederstegn.
- Jeg er veldig stolt over den utmerkelsen. Jeg kan også fortelle at jeg kom inn på trenerskolen i kvinneåret 1975. DNT åpnet for damer dette året. Jomar Blekkan var en av elevene det året, minnes Liv Haslie.

DNT gratulerer med dagen!


Liv Haslie fikk DNTs Hederstegn i 2008 av daværende styreleder Øystein Eriksen.