Kick Off i praktfull natur

Skrevet av Even Elvenes, Equus,  27.02.2012
Artikkelbilde
Skaffer Adrian er en flott hest i banen

Vakker var hingsten, naturen enorm – og alle fremmøtte storkoste seg. Søndagens Kick Off for Skaffer Adrian samlet nær 60 glade andelseiere.

- Jeg er utdannet lærer, men har valgt meg et levebrød av hester og travsport. Skaffer Adrian er en artig herremann, en bergenser fra fødsel av. Han hadde oppveksten på samme gård der toppbeskjeler Elding og Rappfot en gang levde livet, smilte Folkehesttrener Stine Marlen Bendiksen med stall i Bodø.Glade barn

De var mange de som kom til travparken i Harstad søndag. Mens solen gikk sakte ned og naturen i Nord-Norge viste seg fra sin beste side, holdt speaker Jan Martin Bjerring det gående i en glad tone.
Rundt den lange mannen fra Vikerund summet det, og alle barna som dukket opp skled rundt i snøen, eller konsentrerte seg om å gikk svarte Skaffer Adrian en gulrot eller to.
- Nå orker han ikke mer, mente Bjerring – redd for at kaldblodstreåringen skulle bli proppmett.
- Jeg greier tre gulrøtter, smilte en liten pjokk.
- Hesten orker mye mer, mente han.

Fin i trening
Det lyste av unge Stine Marlen Bendiksen, 29 år gammel, søndag. Hun var rent ut stolt av å kunne presentere Skaffer Adrian i den fine forfatning hesten var i.
- Jeg liker Skaffer Adrian, fortsatte hun før innledningen på et kort foredrag ventet.

Med hjelp av storskjermen på banen ble alle andelseierne tatt med i historien Folkehesten, og hvordan Stine fikk fatt i sin øyensten.
- Jeg kom over en annonse hvor Skaffer Adrian sto til salgs. Det var flere som ville kjøpe, blant annet andre Folkehesttrenere. Veien til Bergen gikk fort og jeg ble både imponert og glad i den unge svarte hingsten, understreket Bendiksen for de fremmøtte.
- Etter at hesten vår kom til Nord-Norge har han vært finfin. Han trener etter skjema, fortsatte Stine Marlen.

Mange aktiviteter
Restauranten på Harstad Travpark var proppfull av mennesker. De spiste og koste seg, mens andelseierne ble samlet til ytterligere forfriskninger i et eget telt. Barna, vi berømmer at så mange dukket opp, fikk også sitte på med snøscootere som sørget for ville hyl og blide fjes.

Vel blåst
Søndagens Kick-Off i Harstad var altså starten for Folkehesten i Nord-Norge. Med en meget god oppfølging fra Totonor og sportssjef Lisa Fredriksen med besetning, har man startet et nytt gedigent kapittel i vår nordligste landsdel.
- Jeg var litt redd for at flere av de påmeldte ikke ville komme, men så fort Bjerring startet sitt arbeid som speaker dukket de aller fleste opp. Dette var moro, mente Fredriksen.

- Selve planleggingen har gått fint unna. Vi sender ut mye informasjon om arrangementet. Både på Folkehestens hjemmeside og på facebook. Stine gjør en fantastisk jobb, understreket Lisa Fredriksen søndag.

- Jeg har snakket med Stine Marlen Bendiksen om det som skal skje med Skaffer Adrian nå utover. Hun ønsker å vente til isbanen er borte. Men så fort grusen synes skal hesten i aksjon, avsluttet en meget glad Fredriksen på Harstad Travpark søndag.