Folkehesten går sin seiersgang

Skrevet av Erik Håkonsen,  28.02.2012
Artikkelbilde
Kjærlighet ved første blikk.

I går var det kickoff for Folkehesten Leangen. Med over 200 fremmøtte eiere, kan man trygt slå fast at det ble en suksess.

Hovedpersonen selv, Touched By An Angel, satte stor pris på all kosen fra sine eiere. Hun nøt oppmerksomhet og vi er helt sikker på at hun følte seg som en "Angel" 

Touched By An Angel bød virkelig på seg selv. Frode Husbyn kjørte opp til gjerdet med hoppa og lot henne hilse på publikum. Hoppa fikk ikke nok kos og strekte seg langt over gjerdet til stor begeistring for liten og stor.

- Dette minner meg om Rex Rodney. Denne hoppa har en like flott psyke som den tidligere stortraveren, sa Finn Petter Holm, som er daglig leder ved Leangen Travbane.

Det er ikke ofte man ser en så kosete tre-åring

Informativ film
Alle fremmøtte fikk asiatisk middag og drikke. Restauranten på Leangen var nesten full av forhåpningsfulle eiere.

Leangen Travbane hadde laget en meget informativ video, hvor Frode Husbyn hadde hovedrollen. Han fortalte grundig og folkelig om hva hestene fikk å spise, trening, skoing og hvordan han tok vare på helsa til hestene. Hele tiden med en munter kommentar og glimt i øyet. Vi gir terningkast seks for denne filmen.

- Vi er veldig fornøyde med filmen og jeg må rose Frode Husbyn. Han er meget dyktig og en intelligent kar, sier Finn Petter Holm. 

Latter i salen
Etter filmen dukket det opp en komiker som var treneren til Frode Husbyn. Han mente kuskene måtte passe på å løse opp i lysken, i og med at de sitter bredt med beina i sulkyen. Han gjorde noen øvelser på Husbyn som frembrakte stor latter i salen. Frode Husbyn var med på moroa, men han kunne berolige alle i salen med at han er nøye på å holde seg i form.

- Jeg trener to til tre ganger i uka. Skal vi prestere i løpsbanen er det viktig at vi holder oss i form, sa Frode Husbyn.

Treneren la vekt på å strekke ut lysken godt til stor latter i salen.

Frode Husbyn hadde kjørt hurtig med Touched By An Angel to timer før kickoffet.

- Jeg kjørte 1.25 over 2100 meter. Hun var pigg på denne tiden og det var så fort jeg hadde bestemt meg for på forhånd. Hoppa har fått mye trening i vinter, men på grunn av treningsforholdene har jeg ikke fått kjørt så fort. Hvor god hun er nå vet jeg ikke, men jeg håper hun skal være klar i slutten av mars. Det første store målet er kvalifisering til DNTs Vårserie. Det løpet går av stabelen på Leangen den 14. april, mens finalen kjøres på Biri den 28. april, kunne Frode Husbyn fortelle. 

Landets yngste Folkehest-eier?
På vei ut for å se Touched By An Angel i løpsbanen møtte vi muligens landets yngste Folkehest-eier. Ni måneder gamle Tiril A. Løvås fikk andel i Folkehesten av bestefar Oddvar Steig i julegave.
- Jeg kjøpte ti andeler, som jeg ga bort til familien i julegave. Jeg har eid masse hester og familien er veldig hesteinteressert. Folkehest-prosjektet synes jeg er veldig bra, og det var naturlig for meg å kjøpe andeler, sa Oddvar Steig.

Lille Tiril fikk hilse på Touched By An Angel og de fant tonen med en gang. Slik alle eierne fikk. De var mektig imponert over hvor snill og kosete hesten deres var.

Lille Tiril på ni måneder fant tonen med Touched By An Angel. Hun er trygt plassert på bestefar Oddvar Steig sin arm.

Etter å ha hilst på alle eierne både to og tre ganger ble Frode Husbyn og Touched By An Angel med på ei startvognprøve. Hun var ikke redd bilen og løste meget bra. Det er ingen tvil om at hun kan flytte beina sine. Folkehesten Leangen går en meget spennende fremtid i møte.

Touched By an Angel fikk mye kjærlighet.


Touched By an Angel er en meget klok hest.