Flott Kickoff på Klosterskogen

Skrevet av Erik Håkonsen,  05.02.2012
Artikkelbilde
Ivodin strekker ut for Jan Rune Gaustad.

Lørdag 5. februar arrangerte Klosterskogen Travbane Kickoff for sin Folkehesten. Det møtte fram over 100 andelseiere i alle aldersklasser.

Det hele startet med at Jan Rune Gaustad kjørte i løpsbanen med Ivodin. Han travet meget fint og det var ikke vanskelig å se at han har Moe Odin som pappa. Det var et lett og fint trav på Ivodin. På det forteste kjørte Gaustad ned mot 1.40.
- Hvis alt går etter planen og hesten fortsetter sin utvikling er det ikke umulig at han kommer til start på Langfredag på Klosterskogen. Jeg kommer imidlertid ikke til å starte før jeg er sikker på at han kan være med i toppen, sier Jan Rune Gaustad.


Ivodin er en meget snill og kosete hest. Det fikk medeierne erfare. Jan Rune Gaustad kjørte fram til gjerdet, slik at andelseierne kunne klappe og kose med hesten. Det var mange som ble imponert over den roen hesten hadde. Ivodin er uten tvil en klok hest.

Etter seansen i løpsbanen var det klart for litt bespisning og ikke minst høre hva treneren hadde å si om hesten. Det hele ble ledet av alltid dyktige Kurt Hella.
- Ivodin er inne i en periode hvor det handler om å bygge muskler og kondisjon. Jeg har derfor ikke kjørt så mye fort med ham. Det kommer jeg imidlertid til å begynne med snart. Jeg kommer også til å kjøre rutineløp med ham her på Klosterskogen. Det er viktig at hesten får rutine. Jeg liker hesten svært godt og Ivodin er uten tvil en talentfull traver. De to store løpene denne sesongen er Biri Oppdretningsløp og Kriteriet, kunne Gaustad fortelle til forventningsfulle eiere.

Etterpå fikk flere barn lov til å være med ned i stallen og hilse på Ivodin. Det er snakk om en tre-år gammel hingst, men maken til snill hest skal man lete lenge etter. Barna fikk lov til å klappe og stryke Ivodin, som tydelig likte det svært godt. Å sitte på ryggen til Ivodin var heller ikke noe problem. Den ene etter den andre hoppet opp på ryggen, og det vanket mange koser til hesten. Det var kjærlighet ved første blikk!