Drømmen som gikk i oppfyllelse

Skrevet av Erik Håkonsen,  25.02.2012
Artikkelbilde
Jenny Thygesen og Kristian Malmin var svært fornøyde med Rinde Kvikken.

Jenny Thygesen har drømt lenge om å komme til Vincennes Travbane i Paris med egen hest. Nå har denne drømmen gått i oppfyllelse. Torsdag startet Rinde Kvikken i kaldblodsløpet på Vincennes, og han var ikke programfyll. Etter en meget sterk spurt ble han nummer to, søndag jakter han på førsteplassen.

- Jeg har vært på Vincennes Travbane tre ganger tidligere. Alle gangene har jeg tenkt på at det ville vært utrolig gøy og kommet tilbake med en egentrent hest. Nå har det skjedd og jeg er utrolig stolt og glad, sier Jenny Thygesen.

Rinde Kvikken fikk fjerdespor rundt den siste svingen, men spurtet frenetisk inn til andreplass.
- Vi ble dyttet ut ett spor av en svenske i den siste svingen. Uten denne sjeneringen tror jeg Rinde Kvikken hadde vunnet. Han var fantastisk god torsdag, og jeg tror han har en god mulighet til å vinne på søndag sa kusken Kristian Malmin etter løpet.

- Jeg er utrolig stolt over Rinde Kvikken. Han gikk et kjempeløp på torsdag. Jeg har planlagt dette løpet lenge og i dag tok jeg av alle fire skoene på Rinde Kvikken. Det fungerte perfekt, og han gjorde et av sine beste løp i karrieren. Tenk at jeg har blitt nummer to på Vincennes Travbane, sier en meget glad Jenny Thygesen.

Verdens største treningssenter for trav
Grosbois er verdens største treningssenter for trav. Nå står det 1440 hester i trening på dette området som tilhørte Napoleon. Hans tidligere jaktslott ligger på eiendommen. Det er det franske travselskapet som eier og drifter dette treningssenteret.
- Det finnes ikke noe bedre sted å trene hest på. Tre forskjellige baner. En på 1500 meter og to på tusen meter. Det er også en innendørs bane på 450 meter. I tillegg er det løyper på kryss og tvers over hele dette enorme området. Første gangen jeg kjørte hest på Grosbois kjørte jeg meg vill. Det sier sitt om hvor stort det er her, sier Jenny Thygesen med et smil om munnen. 

- Jeg har hatt en plan med Rinde Kvikken til dette løpet i flere år. De to foregående årene hadde han ikke nok poeng til å komme med til kvalifiseringen. I år kom vi med og Rinde Kvikken klarte å kvalifisere seg til løpene i Paris, i og med at Ellestad Hero var for gammel. Det som er spesielt med Rinde Kvikken er at han eies av min samboer John Arne Degenes og hans far Åsmund Degenes. Han er med andre ord en ren familehest. Alle sammen er også med på turen til Paris. John Arne reiste sammen med Rinde Kvikken til Paris. De var på plass på Grosbois på mandag, mens jeg kom ned på onsdag formiddag. Det var deilig å treffe Rine Kvikken igjen og jeg storkoste meg når jeg kjørte rundt på Grosbois med ham. Jeg må innrømme at jeg var stolt, sier Jenny Thygesen. 

19 hester i trening
23-åringen har masse å gjøre. Hun har 19 hester i trening, som trenger trening og stell.
- Det blir lange dager, men det er dette jeg vil. Det at jeg kan drive en så stor virksomhet i en alder av 23 år, synes jeg er meget bra. Jeg har funnet mitt yrke og det kunne ikke vært bedre. Det å komme til Paris med egen hest er så stort og gir meg så mange gleder at jeg glemmer alle de andre dagene hvor jeg jobber nesten døgnet rundt, sier en smilende Jenny Thygesen.

Jenny Thygesen kjører også løp selv, men stort sett bruker hun proffe kusker til å kjøre løpene. I Frankrike er det Kristian Malmin som holder i tommene.
- Det er moro å kjøre løp, men det viktigste for meg er å trene frem gode hester og at de tjener mest mulig penger, avslutter Jenny Thygesen.