Stall Jarlsberg går for kaldblodshest

06.12.2012
Artikkelbilde
Vivendel er mamma til Briljant. Her blir hun kusket av Jarle Morten Sørmo.

Stall Jarlsberg har bestemt seg for å satse på en kaldblodshest, som sin Folkehest i 2013. Det handler om toppstammede Briljant.

Briljant har Spikeld som pappa og Vivendel som mamma. Vivendel har tidligere produsert topptravere som Frakast og Vieri. Avstamningen er med andre ord helt på topp.

- Briljant er min ønskekandidat til å bli Stall Jarlsberg sin Folkehest. Ærlig talt trodde jeg ikke at jeg skulle greie å få kjøpt han, men jeg har et godt samarbeid med hestens nåværende eiere, som jeg tror ble avgjørende. Blant annet kjørte jeg begge mønstringsløpene med ham tidligere i sommer, og det var også i samråd med eierne planlagt at han allikevel skulle kommet i min trening på vårparten neste år. Nå er jeg veldig fornøyd med at hesten passerte røntgen undersøkelsen på Jarlsberg Hesteklinikk tirsdag uten anmerkninger. Det er en kjempespennende unghest med sterk stamme dette her, og han viste flotte fartsressurser i mønstringsløpene i sommer, sier Geir Flåten, som skal trene Folkehesten Jarlsberg.

- Jeg vil oppfordre alle som liker kaldblodshester til å kjøpe en andel i Briljant. Dette er en lovende to-åring, med topp stamme. Jeg håper og tror vi vil få det mye moro med denne hesten, sier Tore-Sten Hansen, som er sportssjef ved Jarlsberg Travbane.

Når det gjelder alle hester som skal være Folkehester i 2013 er det et forbehold om at hver enkelt hest blir godkjent av konkurransekomiteen (se regelverk).

BRILJANT er etter Spikeld og Vivendel. Vivendel er fra det kjente Borstad slaget med foreldrene Viljesterk og Alta. Alta er igjen etter Finstadmort og Atoma, som har flere meget gode avkom etter seg. Mest kjent er Ymer (født 86 – kr. 400.200), Atomine (født 87 – kr. 251.302), Høntorp Laila (født 93 – kr. 215.542), Alta (født 84 – kr. 189.160) OG Ymo (født 90 – kr. 149.585).

VIVENDEL har også flere gode og kjente avkom. Best har utvilsomt Frakast (etter Moe Odin, født 2004, gr.lag 693.481) vært med sine 25 seire på 37 forsøk i karrieren. Vieri (etter Moe Odin, født 2005, gr.lag 238.161) og Tamarin (etter Elding, født 2006, gr.lag 133.147) er også kjente travere etter Vivendel.