Møt Jarlsberg's Folkehest

Skrevet av Erik Håkonsen,  23.12.2012
Artikkelbilde
Briljant og Geir Flåten

Stall Jarlsberg sin Folkehest, Briljant, blir å se i løpsbanen både fredag 28. desember og under banens V75-kjøring lørdag 5. januar.

Satser på å vinne Folkehesten
Travtrener Geir Flåten legger lista høyt når det gjelder Folkehesten 2013.
- Jeg går for å vinne hele folkehestligaen. Stall Jarlsberg sin Folkehest, Briljant, er svært talentfull, sier Geir Flåten.

Briljant skal selges ut i tusen andeler a 375 kroner. Alle trav- og galoppbaner i Norge har hver sin Folkehest. De er med i en egen folkehestliga hvor hestene får poeng etter plassering og innkjørte penger. Den første sesongen med Folkehesten gikk ikke så bra for Stall Jarlsberg. De havnet på åttendeplass.
- Jeg er ute etter revansje. Super Einar, som var min folkehest i år, slet dessverre med en del plager. Hvis Briljant holder seg frisk, har jeg god tro på at han blir en veldig god hest. Han er uten tvil et stort talent. På oppløpet i det siste mønstringsløpet travet han etter 1.35. Det er med andre ord stor fart i denne hesten. Det jeg liker ved Briljant er at han er svært treningsvillig, har et flott eksteriør og et effektivt trav. Han er en gladgutt, som det er moro å trene. Han er snill med en god personlighet, sier en tydelig stolt Geir Flåten.
- Briljant står på min stall på Jarlsberg Travbane. Det er bare å stikke innom stallen for å hilse på Briljant, legger Flåten til.

Topp avstamming
Briljant er etter Spikeld og Vivendel. Vivendel er også mamma til gode hester som Frakast , Tamarin og Vieri. Vivendel var selv en meget god løpshest.
- Man kan ikke klage på avstammingen til Briljant. Han har vært min ønskekandidat til å bli Stall Jarlsberg sin Folkehest i 2013. Jeg ble derfor svært glad da jeg fikk kjøpe hesten. Ærlig talt trodde jeg ikke at jeg skulle greie å få kjøpt han, men jeg har et godt samarbeid med hestens tidligere eiere, som jeg tror ble avgjørende. Blant annet kjørte jeg begge mønstringsløpene med ham tidligere i sommer, og det var også i samråd med eierne planlagt at han allikevel skulle kommet i min trening på vårparten neste år. Nå er han på min stall, og det er jeg svært fornøyd med, sier en glad Geir Flåten.