Første seier for andelshest

Skrevet av Richard Ekhaugen,  14.12.2012
Artikkelbilde
Kapable Dee Dee Snyder administreres gjennom Hesteeiere.no. Fredag tok hoppa sin første seier i karrierens andre start. Foto: Hesteguiden.com.

Hesteeiere.nos Dee Dee Snyder viste frem et fremragende løpshode da hun kjempet seg inn til seier på Biri fredag!

Den tre år gamle hoppa Dee Dee Snyder administreres gjennom DNTs andelslagskonsept, Hesteeiere.no. Fredag var det championatjagende Geir Vegard Gundersen som kusket Mysen-hoppa i trener Odd Arne Sagholens fravær.

Knep seieren på streken
"GV" fant seg tidlig godt til rette i tredjepar utvendig. I front var tempoet jevnt 1.21, og ut av den nest siste svingen måtte Dee Dee Snyder kaste loss da hesten i andrepar utvendig slet med å tette luken til hesten foran. Gjennom den siste svingen hadde andelshesten fortsatt noen lengder frem til hestene i tet, men nedover oppløpet viste Sagholen-hoppa frem et fremragende løpshode. I det siste steget kastet Andover Hall-datteren seg først, og sikret dermed den første seieren til en hest administrert gjennom Hesteeiere.no.

- Bra på sikt
- Jeg hadde mistanke om at dette var en bra hest. Jeg kjøte bare på sikkerhet fra start for å unngå galopp. 500 meter fra mål var det fortsatt langt frem, men da jeg snakket skikkelig til henne, strakk hun ordentlig på seg. Midt på oppløpet tenkte jeg at dette kom til å gå, sa lånekusk Geir Vegard Gundersen.
- Dette var moro. Blir bra på sikt dette, skrev Odd Arne Sagholen i en SMS etter løpet.